132 recepten met parelhoen
2 parelhoenen 2 uien 8 vastkokende aardappelen 60 gr eekhoorntjesbrood (porcini) 1 sinaasappel 1 mandarijntje of clementine solo, bakken en braden 1/2 kipbouillonblokje, verkruimeld peperézout (pezo)1. Laat de parelhoen door de poelier elk in acht... bekijk recept »
4 parelhoenfilets 400 gr spruitjes 400 gr schorseneren, vers of bokaal 1 bakje gezouten spekblokjes (/- 100 gr) solo bakken en braden olijfolie 1,5 dl tripelbier, Kasteelbier of Leffe of Westmalle, of... 1 dl gevogeltefond (bokaal of blokjes) 1 kl ... bekijk recept »
2 parelhoentjes 1 pak verse ravioli met champignons 120 ml wildfond scheutje cognac 15 gr fondantchocolade 1 el aalbessengelei 12 groene peperbolletjes op sap 250 gr preiringen 12 blaadjes salie, fijngesneden olijfolie/porcini of truffel 1 takje t... bekijk recept »
250 g parelhoenfilet1/2 liter kippenbouillonlaurierblad1/2 plakje tonijnfilet1/4 rode paprika1 limoen3 ettl. mayonaise2 eetl creme fraiche1 eetl. droge vermouth2eetl kappertjes1 bakje tuinkers Mayonaise, creme fraiche vermouth limoensap mengen, tonij... bekijk recept »
2 dubbele of 4 halve parelhoenfilet zoutpeper30 gram boter 1/4 dl cognac of port 100 ml koksroom 1 trosje witte [pitloze] druiven 2 vijgen Hulpmiddelen 1 bakpan Hulpmiddelen - 1 bakpan Voorbereiding Dep de parelhoenfilets droog en bestrooi met zout ... bekijk recept »
Nodig voor 4 personen: 1 doosje spekjes (gezouten), 1 bakje champignons, 300 gram gepelde kastanjes, 3 sjalotten, boter, donkere wildfond, 1 dl rode wijn, jeneverbessen, thijm, peper, klein doosje tomatenpuree, room, airellenconfituur.Stoof de sjal... bekijk recept »
2 dl kersenazijn 4 eetlepels bessenjenever 1 eetlepel suiker 1 eetlepels milde mosterd 3.1/2dl maiskiemolie peper en zout 3 drupples truffelvocht Bereidingswijze Vermeng de azijn samen met de jenever de suiker en de mosterd roer er nu de olie ... bekijk recept »
2 dl kersenazijn 4 eetlepels bessenjenever 1 eetlepel suiker 1 eetlepels milde mosterd 3.1/2dl maiskiemolie peper en zout 3 drupples truffelvocht Bereidingswijze Vermeng de azijn samen met de jenever de suiker en de mosterd roer er nu de olie ... bekijk recept »
-400 g gare parelhoen (in kleine blokjes) -1 klein blikje kidneybonen -5 el gekookte ma?skorrels -2 gehakte tenen knoflook -2 el fijngesnipperde ui -3 el ketchup -chili en paprikapoeder -zoutpeper -2 ? 3 el rode wijnazijn -4 el olie -fijn gesnipperd ... bekijk recept »
4 parelhoenfilets 100 gr boter 250 gr ingedikte kersen op sap bruine vleessaus 2 klontjes suiker of 2 lepels rode bessenconfituur1. Parelhoen aanbraden, kruiden met peper en zout, gaar bakken, vlees uit de pan nemen en warm houden, braadvocht deglac... bekijk recept »