Recepten met parelhoen

132 recepten met parelhoen

Parelhoen

Parelhoen De jonge parelhoenders hebben een lichte wildsmaak en lijken qua smaak iets op fazant.

Parelhoen met mosterdsaus en appel-knolselderijstamppot

400 g kruimige aardappels 300 g knolselderij, in blokken zout peper uit de molen 30 g boter of margarine 2 parelhoenborstfilets, à 150 g 3/4 dl gevogeltefond (pot) 3/4 dl slagroom 1 el grove mosterd 2 el fijngesneden salieblaadjes en 2 bla; adjes o... bekijk recept »

Parelhoen met paddestoelen

2 parelhoenders 150 gm sjalot gesnipperde 100 gm kastanjechampignon 30 gm boter 2 eetlepels olie 100 gm prei in stukken 100 gm wortel in plakjes 100 gm knolselderij in blokjes 500 ml kippenbouillon 100 ml cognac 200 ml crème fraîche 15 gm boter koude... bekijk recept »

pintade aux choux (parelhoen met kool)

1 parelhoen 150 g boter 150 g spekblokjes 500 gr witte kool 2 goudreinetten 1/4 l kippenbouillon 100 g gesneden plakjes ontbijtspek zout en versgemalen peper naar eigen smaak 60 g verse roomkaas uit Normandië (bijv van Danone of Gervais) 2 uien 1 à 2... bekijk recept »

Parelhoenfilet Met Tonijnsaus (Kerstallerhande)

250 g parelhoenfilet1/2 liter kippenbouillonlaurierblad1/2 plakje tonijnfilet1/4 rode paprika1 limoen3 ettl. mayonaise2 eetl creme fraiche1 eetl. droge vermouth2eetl kappertjes1 bakje tuinkers Mayonaise, creme fraiche vermouth limoensap mengen, tonij... bekijk recept »

Parelhoenfilet Met Cognacroom

2 dubbele of 4 halve parelhoenfilet zoutpeper30 gram boter 1/4 dl cognac of port 100 ml koksroom 1 trosje witte [pitloze] druiven 2 vijgen Hulpmiddelen 1 bakpan Hulpmiddelen - 1 bakpan Voorbereiding Dep de parelhoenfilets droog en bestrooi met zout ... bekijk recept »

Snelklare romige wildsaus met kastanjes

Nodig voor 4 personen: 1 doosje spekjes (gezouten), 1 bakje champignons, 300 gram gepelde kastanjes, 3 sjalotten, boter, donkere wildfond, 1 dl rode wijn, jeneverbessen, thijm, peper, klein doosje tomatenpuree, room, airellenconfituur.Stoof de sjal... bekijk recept »

KersenDressing

2 dl kersenazijn 4 eetlepels bessenjenever 1 eetlepel suiker 1 eetlepels milde mosterd 3.1/2dl maiskiemolie peper en zout 3 drupples truffelvocht Bereidingswijze Vermeng de azijn samen met de jenever de suiker en de mosterd roer er nu de olie ... bekijk recept »

KersenDressing

2 dl kersenazijn 4 eetlepels bessenjenever 1 eetlepel suiker 1 eetlepels milde mosterd 3.1/2dl maiskiemolie peper en zout 3 drupples truffelvocht Bereidingswijze Vermeng de azijn samen met de jenever de suiker en de mosterd roer er nu de olie ... bekijk recept »

Parelhoensalade Met Kidneybonen En Maiskorrels

-400 g gare parelhoen (in kleine blokjes) -1 klein blikje kidneybonen -5 el gekookte ma?skorrels -2 gehakte tenen knoflook -2 el fijngesnipperde ui -3 el ketchup -chili en paprikapoeder -zoutpeper -2 ? 3 el rode wijnazijn -4 el olie -fijn gesnipperd ... bekijk recept »

Parelhoenfilets met kersen

4 parelhoenfilets 100 gr boter 250 gr ingedikte kersen op sap bruine vleessaus 2 klontjes suiker of 2 lepels rode bessenconfituur1. Parelhoen aanbraden, kruiden met peper en zout, gaar bakken, vlees uit de pan nemen en warm houden, braadvocht deglac... bekijk recept »

Pagina 11 van 14