132 recepten met parelhoen
40 gr Roomboter 50 gr Patentbloem 8 dl Gevogeltebouillon 4 dl Room 1 dl Droge sherry 150 gr Fijne scherpe mosterd (Limburgse) 2 eetl. Grove mosterd 250 Reepjes gekookte parelhoen of kipfilet 2 dl Halfgeslagen room glad geroerd met 1 eetlepel fijne mo... bekijk recept »
taartschotel (gewoon of silicone, maar silicone wel eerst op een ovenplaat zetten om te voorkomen dat hij dichtklapt als je hem opneemt) 2 peren - geschild en in fijne halve schijfjes gesneden enkele aardappels (geen bloemige) eigeel (optioneel) pepe... bekijk recept »
Voor 4 personen:2 hoeveparelhoenen - ontbeend en versneden10 g kristalsuiker8 eetlepels "Kriek" Belle-Vue2 eetlepels sherry2 eetlepels vers sinaasappelsap20 g aalbessengelei60 g ingekookte kalfsfond 80 g ongezouten botereen beetje citroensa... bekijk recept »
Ca.250 gr.parelhoenfiletzout,peper,1 kippenbouillontablet,1 laurierblad,ca.50 gr.tonijnfilet gerookt1/4 rode paprika,1 limoen,3 eetl. mayonaise,2 eetl creme fraiche,1 eetl. droge vermouth,2 th.l. kappertjes,1 doosje tuinkers. Mayonaise, creme fraiche... bekijk recept »
-2 jonge parelhoenders (circa 500 g per stuk) -zoutpeper -1 gele en 1 rode paprika -2 tomaten -2 el plantaardige olie -30 g boter -1 teen knoflook -150 g gesnipperde ui -20 g paprikapoeder -1/8 liter donkere gevogeltefond -1 dl slagroom -1 th lepel v... bekijk recept »
1 parelhoen (ontbeend)250 g champignonsbloemboterroomsherry2 dl kippenfond4 el bladpeterselie (grof gesneden enkele takjes extra)zoutpeper1. Haal de parelhoenpakketjes uit de pan en hou ze warm in de op 70° C voorverwarmde oven. Giet het vet uit... bekijk recept »
2 sjalotten 2 glazen droge witte wijn enkele takjes dragon 1/4 L room peper, zout scheutje cognac braadvocht1. Sjalotjes fijnhakken en even laten bakken tot ze glazig zijn. Witte wijn toevoegen en tot de helft laten inkoken. Kruiden met peper en zo... bekijk recept »
5 dubbele parelhoenfilets, 1/2 knolselder, 3 dikke wortelen, 1 savooikool, peper, zout, nootmuskaat, 200 g bakboter, 2 kg witloof, 1,5 kg aardappelen, 3/4 l room, 250 g gemalen kaas, 1/2 l blanke of bruine bouillon, geutje Calvados.* Snijd de parelho... bekijk recept »
150 gm kalkoenfilet 100 gm roomkaas, verse, met kruiden 4/5 deciliter kippenbouillon 2 gelatine blaadjes , witte 1/2 stuk paprika, rode 1/2 stuk paprika, gele 1/2 bakje tuinkers 3 eetlepel(s) crème fraîche 2 eetlepel(s) mayonaise 1 1/2 eetlepel(s) sh... bekijk recept »
Voor de consommé 2 karkassen van parelhoen 2 uien 1 prei 1 winterwortel 1 stengel bleekselderij 50 gr boter 3 dl rode wijn 2 kippebouillontabletten 5 takjes peterselie 1 laurierblaadje 1/2 theelepel tijm Zout Peper Voor de kipquenelles 5 takje... bekijk recept »