152 recepten met aalbessen
250 g blauwe bessen250 g aalbessen, gerist2 eetl. gehakte verse basilicum5 eetl. rum-of-amandellikeurvoor de citroenmerengue:2 eiwittensnufje zout75 g poedersuiker of witte basterdsuikerfijngeraspte schil van 1/2 citroen4 ovenvaste lage schaaltje... bekijk recept »
vinaigrette: 3 takjes rozemarijn, 2 eetlepels rode wijnazijn, 5 eetlepels olijfolie, peper, zout salade: 400 g kip (billen), 2 nectarines, 1/4 bakje rode aalbessen, 1/2 venkel met loof, 100g brood in kleine stukjes, 1 kropsla, 4 eetlepels olijfolie,... bekijk recept »
15 g Solo Vloeibaar Light 15 cl crème anglaise 75 g fondantchocolade 70% 24 wontonvelletjes 1 eierdooier 1 peer 4 bolletjes vanille-ijs enkele muntblaadjes aalbessen 1. Warm de crème anglaise op en laat er de chocoladestukjes geleidelijk in smel... bekijk recept »
8 amandel(schuim)koekjes of bokkenpootjes4 blaadjes witte gelatine150 ml kokosmelk2 eetl. gembersiroop of honing200 ml volle yoghurt (Melkan)1 eiwit125 ml slagroom (Melkan)1 zakje vanillesuikerkaneelpoederaalbessen ter garnering1. Verkruimel de koekj... bekijk recept »
4 eieren2 eiwitten100 g fijne suiker6 g gelatine1 el sinaasappelschil (geraspt)100 ml sinaasappelsap (vers)50 ml cointreau (of grand marnier)handvol fruit (bv. aalbessen)meringue (kant-en-klaar)1. Splits de eieren. Klop de 4 eidooiers en de suiker li... bekijk recept »
Voor de schuimige wijnsaus: 2 eidooiers 1 ei 125 gr suiker 21/2 dl droge witte wijn Voor het fruit: 1 dl cr?me de cassisGrand Marnier of Cointreau of zonder alcohol (extra) sinaasappelsap 1 dl sinaasappelsap 100 gr rode aalbessen 300 gr frambozenbra... bekijk recept »
Voor 4 personen 15 g Boter 15 cl Crème anglaise 75 g fondantchocolade 70% 24 wontonvelletjes of lasagneblaadjes. 1 eierdooier 1 peer 4 bolletjes vanille-ijs enkele muntblaadjes aalbessenWarm de crème anglaise op en laat er de chocoladestukjes gel... bekijk recept »
100 gram aalbessen - 1 grote uitgeperste sinaasappel - de schil van 1 sinaasappel - 1/2 citroen - 450 gram suiker - 400 ml water - 1/2 zakje vanillepoeder - 1 ei - 1/2 eetlepel cointreau Doe de suiker, het water en de vanillepoeder in een pannetje en... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 hertenribben (hertenrack) 1/2 kilo schorseneren (geschild) 500 gram spruitjes half bakje aalbessen 50 gram boter (om te bakken) 300 gram boter (voor de saus) 150 ml witte wijn 150 ml witte wijn azijn 2 sjalotten (gesneden) 3 tenen ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 hertenribben (hertenrack) 1/2 kilo schorseneren (geschild) 500 gram spruitjes half bakje aalbessen 50 gram boter (om te bakken) 300 gram boter (voor de saus) 150 ml witte wijn 150 ml witte wijn azijn 2 sjalotten (gesneden) 3 tenen ... bekijk recept »