Bruine Bonen Met Speksaus

0
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de bonen in het weekwater in ca. 2 uur gaar. Snijd de vette delen van de speklappen af. Maak hiervan dobbelsteentjes en bak die uit in een grote pan. Snijd het vlees van de speklappen in dunne reepjes en kruid ze met peper en zout. Schep de spekblokjes uit het vet en bak hierin de vleesreepjes en de grof gesneden uien. Schep het vlees en de uien uit het vet en bak hierin de bloem een beetje bruin. Giet er in gedeeltes het kookvocht bij en roer er telkens een gladde saus van. Maak de saus op smaak met azijn, zout en peper. Doe het spek, vlees en de uien in de saus en warm het goed door. Giet de bonen af en meng bonen en saus door elkaar.

Bruine Bonen Met Speksaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met walnoten-speksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met romige kaas-speksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zwaardvissteak Met Romige Speksaus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tukkerse Speksaus
10-20 min -
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Varkensreepjes met bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van visgehakt en kokos
30 min Bijgerecht
Bekijk recept