Zoek
Eenvoudige Rijst
4
30-60 min -
Smulweb.nl
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Eenvoudige rijst die op de juiste wijze bereid is
is een ware delicatesse. Een rijstschotel kan fijne en gekruide gerechten begeleiden
of versierd worden met garneringen en gebakken specerijen. Voorbereiding Deze manier van rijst koken wordt in India het meest toegepast. De toegevoegde specerijen en het water worden door de rijst opgenomen. Je hebt een goed passend deksel Bereidingswijze Nodig om te voorkomen dat de stoom ontsnapt. Wanneer er te veel stoom kan ontsnappen dan wordt de rijst niet goed gaar. Voor mij is het bezit van een rijstkoker het beste wat Serveertips Er is. 250 gram basmati rijst wassen en laten uitlekken. Breng 5 dl water aan de kook. Verhit 2 el geklaarde boter in een andere pan op een matige hittebron en bak daarin de uitgelekte rijst gedurende een paar minuten. Schep de rijst geregeld om want de boter moet door de korrels opgenomen worden. Als de rijst doorschijnend wordt het gekookte water erbij gieten. Laat het geheel weer aan de kook komen en roer het even door om kleven te voorkomen. Leg een goed sluiten deksel op de pan en laat de rijst 15 minuten koken en kijk even of de rijst al het water opgenomen heeft en er gaatjes in zitten. Laat de rijst op de laagste hittebron met het deksel op de pan 10 minuten nadrogen. Foto's /
Bereiding
Nodig om te voorkomen dat de stoom ontsnapt. Wanneer er te veel stoom kan ontsnappen dan wordt de rijst niet goed gaar. Voor mij is het bezit van een rijstkoker het beste wat
Eenvoudige Rijst is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige courgettesoep
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige rodekool
1uur-
Bijgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige tiramisu
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Zalmrilette met geroosterde tomatendressing
45 min-
Voorgerecht
Bekijk recept