Roomsoep Van Eekhoorntjesbrood

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Eekhoorntjesbrood met koud water afspoelen, ca 15 min. in lauw water laten wellen en zeven. Olie verhitten en hierin sjalot, venkel, prei en eekhoorntjesbrood ca. 2 min. zachtjes bakken. Cognac, bouillon en slagroom toevoegen, aan de kook brengen en soep ca. 20 min. zachtjes laten koken. In ruim kokend water met zout na elkaar groene asperges in 4-6 min., courgette in 1-2 min. en paddestoelen in 1-2 min. kort koken. Onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Soep in blender (of staafmixer) pureren en zeven. Soep opnieuw aan de kook brengen en op smaak brengen met zout. Asperges, courgettes, bieslook en paddestoelen aan de soep toevoegen.

Roomsoep Van Eekhoorntjesbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Eekhoorntjesbrood
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Bordje van rauwe ham, vijgen en gesnipperd witlof
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept

Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Doperwten-roomsoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenroomsoep met tuinkers
35 min
Bekijk recept
Kreeftensoep met mierikswortelroom
10 min Voorgerecht
Bekijk recept