Velouté van champignons uit de Gascogne streek

4
35 min
Soep
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de veldchampignons evenals 300 g dooierzwammen schoon en snij ze in plakjes.
  • 2 Fruit ze 5 min. op een matig vuur, in 100 g warme boter. Voeg er de bouillon, de geperste look, het kruidentuiltje, zout en peper aan toe en breng het geheel langzaam aan de kook.
  • 3 Zet het deksel op de pan en laat het 30 min. sudderen, op een matig vuur. Verwijder het kruidentuiltje en mix de bereiding.
  • 4 Hou ze apart op een zacht vuur.
  • 5 Snij het stuk ganzenlever in krullen. Bewaar ze in de koelkast. Snij de eendenborst in heel fijne sneetjes.
  • 6 Maak de resterende champignons schoon en fruit ze 5 min. op een hevig vuur, in de olie.
  • 7 Laat ze uitlekken en voeg het bakvocht toe aan de velouté.
  • 8 Bak ze nog 8 min. op een matig vuur, in 50 g warme boter. Voeg er op het einde van de bereiding zout, peper, room, en bieslook aan toe.
  • 9 Bak de sneetjes eendenborst 1 min. per zijde in de rest van de boter. 1
  • 0 Verdeel de velouté in diepe, vooraf verwarmde borden. 1
  • 1 Versier ze met gebakken champignons, sneetjes eendenborst en eendenlever. Strooi er kerveltakjes over en dien op.

Velouté van champignons uit de Gascogne streek is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Cassoulet
Bekijk recept
Asperges met kaas uit Zwitserland
0 min
Bekijk recept
Maisbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges Met Bearnaisesaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Vélouté van zoete aardappelen met peren
20 min
Bekijk recept