Verwarm de oven voor op 190C/gasovenstand 5 en schuif direct een bakplaat in de oven. Vet de cakevorm in en bekleed hem met bakpapier. Dit is belangrijk omdat het om een heel vochtige cake gaat. Roer de boter en de suiker romig met een houten lepel of mixer. Klop er de eieren en de vanille door. Spatel er vervolgens de gesmolten, iets afgekoelde chocolade door (het makkelijkste is om de chocola in een schaaltje 2 minuten op stand medium in de magnetron te smelten). Spatel er dan de bloem en dubbelkoolzure soda door. Wissel een eetlepel bloem steeds af met een eetlepel kokend water tot je een glad en tamelijk vloeibaar beslag hebt. Giet het in de beklede vorm en bak het 30 minuten. Temper de oven tot 170C/gasovenstand 3 en laat de cake nog 15 minuten bakken. Hij moet van binnen een beetje zompig blijven, dus een breinaald die je erin steekt komt er niet helemaal schoon uit. Laat de cake met de ovendeur open volledig afkoelen. Als je hem een dag ofzo (in de vorm) laat staan, wordt hij daar, net als kruidkoek, alleen maar lekkerder van. Zit er niet over in als hij in het midden inzakt: dat zal hij zeker doen, juist omdat het zo?n compacte, vochtige cake is.