Asperge-cremesoep

4
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de asperges, snijd ze in stukken en stoom ze gedurende 25 min in de stoomkorf. Smelt de boter in een sauspan, voeg de bloem toe en smoor het gedurende een korte tijd, terwijl je blijft roeren. Voeg het aspergevocht uit de lekschaal hieraan toe. Smoor gedurende 5 minuten, constant blijven roeren. Haal de pan van de warmtebron en klop de eierdooiers er doorheen. Voeg de witte wijn en room toe en maak het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de warme asperges toe aan de soep en serveer onmiddellijk Garneer het geheel met bieslook.

Asperge-cremesoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gevogelte-crèmesoep met waterkerssneeuweieren
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse asperge-crèmesoep
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaten-cremesoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte asperges met saffraan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Coquilles met asperge & babyspinazie
15 min Voorgerecht
Bekijk recept