Farfalle met groene asperges en chips van ham
3
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
25 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediënten
2 eetlepels balsamicoazijn
4 lente-uitjes
5 eetlepels olijfolie
350 g farfalle
120 g Bayonneham
1 rode ui
1 citroen
1 bussel groene asperge
4 eetlepels basilicum, fijngehakt
zout, peper
4 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
Bereiding
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg de plakjes ham op de met papier beklede ovenplaat en bak ze gedurende ong. 8 min. tot ze krokant zijn.
Kook ondertussen de pasta “al dente”. Verwijder het harde, onderste gedeelte van de asperges, snij de asperges in kleine stukken, hou de punten apart. Doe, 6 min. voor het einde van de kooktijd van de pasta, de aspergestukjes bij in de kookpot. Voeg na 3 min. de aspergepunten toe en laat nog 3 min. koken.
Giet de pasta en de asperges samen af en spoel goed onder koud water. Laat uitlekken.
Meng in een grote kom de balsamicoazijn met de olijfolie, de kruiden, de gehakte uitjes, de fijn geraspte schil van de citroen, het sap van een halve citroen, peper en zout. Voeg de gesnipperde rode ui toe, de pasta en de asperges. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveer koel met de in stukjes gebroken ham.
Farfalle met groene asperges en chips van ham is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenschotel met boursin en ham »
Warme bonensalade met krokante ham »
Schorseneren met ham en ei »
Sandwich ham met geroosterde tomaat »
Kruidige pasta met geitenkaas »
Farfalle met kip en champignons »
Ovenfarfalle met zalm en prei »
Farfalle met kip en dragonsaus »