Pompoen-Kerriesoep

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ui pellen en fijnsnipperen. Uit pompoen pitten en losse vezels verwijderen. Pompoen dik schillen. Vruchtvlees in stukjes snijden. In pan boter verhitten. Ui en kerriepoeder ca. 3 min zachtjes bakken. Toevoegen:stukjes pompoen, bouillontabletten, citroensap en 7 dl water. Aan de kook brengen. Met deksel op pan in ca. 35 min zachtjes gaar koken. Boven andere pan door zeef wrijven. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Laten afkoelen. Tot gebruik in de koelkast zetten. Soep aan de kook brengen. Af en toe roeren. Intussen in kom slagroom bijna stijfkloppen. Soep in 4 soepborden scheppen. Slagroom erover verdelen.

Pompoen-Kerriesoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastinaak kerriesoep
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met Provençaalse croutons en dragonolie
15 min-
Bekijk recept
Heldere kerriesoep met Chinese groenten
0 min
Bekijk recept

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept