Ravioli met pompoen en salieboter

0 sterren op basis van 0 stem(men)

person 4 timer restaurant Hoofdgerecht link Delhaize print

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Breek de eieren in een kom en klop ze los. Giet de bloem op het werkblad. Voeg zout toe. Maak een putje waarin je het geklopte ei giet. Meng het ei beetje bij beetje onder de bloem en kneed het deeg tot het mooi homogeen en glad is. Dek het af met een doek.
  2. Schil de pompoen. Snijd het vruchtvlees in blokjes en stoom ze gedurende 15 minuten. Prik erin om te voelen of ze gaar zijn. Plet het pompoenvlees en doe het in een diepe schotel. Voeg de ricotta toe en meng. Laat afkoelen alvorens het ei en de parmezaan toe te voegen. Kruid met peper en zout, voeg muskaatnoot toe en meng.
  3. Verdeel de deegbol in twee gelijke delen. Haal elke deegbol driemaal door de pastamachine, als je hierover beschikt, waarbij je het deeg telkens met wat bloem bestuift. Zo niet, rol je het deeg uit met een deegrol op een met bloem bestoven werkblad.
  4. Steek met een uitsteekvorm cirkels uit het deeg. Leg een beetje vulling in het midden van elke deegcirkel. Bevochtig de omtrek van de cirkel met wat water en plooi dicht tot een halve maan. Duw de randen goed aan.
  5. Breng 2 liter gezouten water aan de kook. Pocheer de ravioli gedurende 5 minuten. Haal de pasta uit het water met behulp van een schuimspaan.
  6. Laat de boter smelten in een pan samen met de salieblaadjes, tot de boter mooi goudgeel kleurt. Kruid met peper en zout. Laat de ravioli goed uitlekken, verdeel over een schotel en overgiet met de saus.
Ravioli met pompoen en salieboter is een recept van Delhaize

Receptenzoeker