FRANSE AARDBEIENTAART VAN DE PLAAT

6
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Taart - Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden - Vet de ovenplaat in met boter en bekleed dit met de bladerdeegplakjes. Bestrijk de randen met koud water, laat ze iets overlappen en plak de randen op elkaar - Bedek dit met bakpapier en prik er met de vork gaten in. Bedek dit met de bakbonen en bak dit 15 minuten in de oven. Verwijder de bonen en bakpapier - Roer het eigeel los met 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel water. Kwast de taartbodem hiermee helemaal in en bak hem nog ca. 5 minuten tot hij goudbruin is - Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in een plastic zak - Was de aardbeien, ontdoe ze van de kroontjes en snijd zonodig doormidden.

FRANSE AARDBEIENTAART VAN DE PLAAT is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cookies met Smarties
20 min Snack
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept