Manoffee

1
1 uur-
-
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Mangocake Verwarm de oven voor op 190 ºC.Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pureer de helft van de mango in het bakje van de staafmixer. Vet de taartvorm in met wat olie en verdeel de helft van de resterende mangoblokjes over de bodem van de vorm. Meng de gepureerde mango met de eieren en de olie. Meng de suiker met de bloem, bakpoeder, zout, kerrie- en kaneelpoeder. Meng dit door het mangomengsel tot een glad beslag. Schep het beslag over de mangoblokjes in de taartvorm. Bak de cake in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.Toffee Smelt beetje voor beetje de suiker in een pan tot er karamel ontstaat. Breng in een ander pannetje de kokosmelk tegen de kook aan en blus hiermee de karamel af. Roer goed door tot een gladde saus, haal de pan van het vuur en voeg de boter toe. Voeg voor de diepte van de smaak een mespuntje zout toe. Roer alles goed door elkaar tot een gladde saus. Laat de toffee afkoelen op een plaatje. Toffeeroom Klop de slagroom stijf en spatel de helft van de toffee erdoor. Schep de room op de mangocake, verdeel de achtergehouden mangoblokjes en de rest van de toffee over de room. Witte chocoladeschotsen Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.Strijk de chocolade uit over een vel bakpapier of cellofaanfolie, laat circa 3 minuten uitharden en snijd er schotsen van. Laat de schotsen uitharden en garneer de taart ermee. 

Manoffee is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker