Brugse biscuits

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- De bloem op het aanrecht strooien, een kuiltje in het midden maken en er de in wat lauwwarme melk opgeloste gist ingieten. Het gistmengsel met wat bloem vermengen tot een dikke brei ontstaat, deze met wat bloem afdekken en laten rijzen tot er barstjes ontstaan. Vervolgens de suiker, een mespunt zout, de eieren, een 1/2 eetlepel kaneel en de resterende lauwe melk toevoegen. De ingredienten 5-6 minuten kneden. Het deeg met een theedoek afdekken en laten rijzen tot het in volume is verdubbeld.
- Opnieuw doorkneden en het deeg over een of twee beboterde cakevormen verdelen. Het deeg laten rijzen en krap 1 uur in een voorverwarmde oven (180°C) bakken. De vormen mogen voor niet meer dan de helft met het deeg zijn gevuld, omdat het anders over de rand rijst. Het gebak ca. 24 uur in de vorm laten staan. Uit de vorm nemen en in dunne plakjes snijden.
- De plakjes besprenkelen met een suikersiroop die is gemaakt van bruine basterdsuiker en een beetje water. De plakjes onder de hete grill bruinbakken. In een goed afgesloten trommel bewaren.

Brugse biscuits is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Charlotte met kastanjes
Nagerecht
Bekijk recept
Schwarzwalder kirsch petitfours
2uur- Gebak
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens pompoentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel
35 min
Bekijk recept
Flensjes met pruimen en mokkaijs
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
brugse herfstsalade met witloof en beenham
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met Brugse kaas en spinazie
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept