Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel

10
35 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Gelatine 5 min. in koud water weken. Van 1 sinaasappel 1 tl schil raspen en sinaasappel uitpersen. Rozijnen mengen met sinaasappelrasp en 1 el sinaasappelsap. (In magnetron) rest van sinaasappelsap verwarmen. Gelatine uitknijpen en in warme sap oplossen. Mengsel iets laten afkoelen. In kom kwark, gelatinemengsel, rozijnen en suiker door elkaar roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen. Room door kwarkmengsel scheppen. In pan of magnetron boter smelten. Koekjes verkruimelen in keukenmachine (of in plastic zakje, met deegroller) en kruimels door gesmolten boter mengen. Springvorm met bakpapier bekleden, ook de randen. Koekmengsel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel stevig aandrukken. Kwarkmengsel erop scheppen en bovenkant gladstrijken. Taart in koelkast in minstens 3 uur laten opstijven.
  • 2 Rest van sinaasappels dik schillen en elk in 5-6 plakken snijden. (In magnetron) marmelade met likeur verwarmen. Bovenkant van taart ermee bestrijken. Garneren met sinaasappelplakken en muntblaadjes.

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kwarktaart met aardbeien
35 min Gebak
Bekijk recept
Frisse vanillekwarktaart met bloedsinaasappel
165 min-
Bekijk recept
Feestelijke bramen-kwarktaart
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Roomkwarktaart met cranberrytopping
25 min Gebak
Bekijk recept