Schwarzwalder kirsch petitfours

16
2uur-
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Klop de eieren met een mixer luchtig. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de kristalsuiker en het zout toe. Blijf doorkloppen tot lichtgeel eierschuim ontstaat. Dit duurt ca. 8 min. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en spatel er voorzichtig door.
  • 2 Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het beslag met behulp van een spatel uit tot een vierkant van ca. 40 x 40 cm. Bak in ca. 8 min. goudbruin en gaar. De biscuit is gaar als het terugveert als je er voorzichtig op duwt. Neem uit de oven en laat afkoelen. Doe de boter in een kom en klop in 5 min. luchtig. Voeg de poedersuiker in 2 delen toe en klop het geheel nog 5 min. tot een luchtige botercrème. Klop de cacao en kirsch erdoor. Pureer de vlaaivulling met een staafmixer.
  • 3 Leg de biscuit met het bakpapier naar boven op het werkblad en trek het bakpapier er voorzichtig af. Snijd er 4 vierkanten uit van 16 x 16 cm. Bestrijk elk vierkant met ¼ van de botercrème en vervolgens met ¼ van de vlaaivulling. Leg de 4 plakken zorgvuldig op elkaar. Rol de twee kleuren fondant tot een lange staaf. Pak beide uiteinden vast en draai ze in tegengestelde richting in elkaar (als een twister). Verdeel weer in 2 stukken, rol uit tot strengen en draai die weer om elkaar heen. Kneed vervolgens weer tot een bol. De rolfondant is nu gemarmerd.
  • 4 Rol de helft van de gemarmerde fondant uit tot een lap van ca 3 mm dik en snijd er een vierkant van 16 x 16 cm uit. Leg op de plakken biscuits met botercrème en druk voorzichtig aan. Zet 15 min. in de vriezer. Snijd de taart met een scherp mes voorzichtig in vierkante petitfours van 4 x 4 cm. Vorm van de rest van de fondant roosjes en leg die op de petitfours.

Schwarzwalder kirsch petitfours is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bitterkoekjes petitfours
2 uur-
Bekijk recept
Petitfours
30 min-
Bekijk recept
Petitfours met nootmuskaat
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade petitfours met kersen
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Hazenrugfilet, broccoli, peultjes en asperges
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forelfilets gewikkeld in courgette en ham met pappardelle
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenrisotto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witte asperges met hollandaisesaus
30 min Voorgerecht
Bekijk recept