Warme oesters

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Open de oesters en haal ze uit de schelp. Vang het oestervocht op, was de schelpen en leg ze opzij. Filter het oestervocht, doe het vocht in een pan, leg de oesters erin en voeg vervolgens witte wijn, boter en room toe. Kruid met peper en breng aan de kook. Laat gedurende 30 seconden pruttelen. Hou de gepocheerde oesters warm. Laat de saus indikken tot ze smeuig wordt. Leg de oesters opnieuw in de schelpen en nappeer met de saus. Dien onmiddellijk op. Zorg ervoor dat de oesters niet langer koken dan de aanbevolen tijd om te vermijden dat ze taai worden. In principe hoeft aan de saus geen zout te worden toegevoegd, aangezien het vocht van de oesters voldoende gezouten is. De oesters kunnen ook gedurende 30 seconden in hun eigen vocht gepocheerd worden om ze dan puur natuur of met een roomsaus op te dienen.

Warme oesters is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept