Kerriesoep met appel

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de ui fijn en snij de bleekselderij in boogjes. Hak de santen grof. Verhit vervolgens de boter in een soeppan en laat de ui glazig fruiten. Voeg de bloem, kerrie en korianderpoeder toe en blijf 2 minuten roeren om de bloem gaar te laten worden. Roer er scheut voor scheut de bouillon door, tot het een gladde soep is. Laat 10 minuten zachtjes koken. De bleekselderij de laatste paar minuten mee laten koken. Roer de santen of de kokosmelk door de soep. Snijd de gewassen appel met schil en al in blokjes en roer ze kort voor het serveren door de soep, zodat de appelstukjes nog hard zijn. Breng op smaak met zout.

Kerriesoep met appel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastinaak kerriesoep
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met Provençaalse croutons en dragonolie
15 min-
Bekijk recept
Heldere kerriesoep met Chinese groenten
0 min
Bekijk recept