Rijstebrij op grootmoeders wijze

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Giet de rijst in een stoofpot, overgiet de rijst volledig met water. Breng de rijst aan de kook. Als al het water opgeslorpt is, voegt u de melk, de vanille en een snuifje zout toe. Zet het deksel er schuin op en laat de rijst zachtjes koken tot alle melk is opgeslorpt.10 min. voor het einde van de kooktijd voegt u voorzichtig de suiker toe; roer.
- Op het einde van de kooktijd neemt u de pot van het vuur; voeg de twee eierdooiers en een beetje boter toe.
- Doe alles in een aarden schotel.
- Wanneer u het nagerecht opdient, strooit u bovenop de rijst wat suiker. Neem een metalen spatel en verwarm deze op het fornuis, wanneer de spatel goed heet is, plaatst u hem bovenop de rijst zodat de suiker karameliseert.

Rijstebrij op grootmoeders wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Rijsttaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Deense Rijst
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Gele Rijstpap - Rijstebrij
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept