Gestoomde visbroodjes
3
sterren op basis van
7
stem(men)
person
16
timer
50 min
restaurant
Snack
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
½ pak witbroodmix (à 500 g)
1 theelepel suiker
3 eetlepels olie
4 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 cm gemberwortel
½ limoen
300 g kabeljauwfilet
1½ theelepel gemalen komijn (djinten)
2 eetlepels ketjap manis
Bereiding
In kom broodmix met suiker, 1 eetlepel olie en 1 1/2 dl handwarm water volgens gebruiksaanwijzing tot deeg kneden en ca. 10 minuten laten rijzen. Sjalotjes en knoflook pellen en fijnhakken. Gemberwortel schillen en fijnhakken. Limoen uitpersen. Kabeljauw in blokjes snijden. In wok rest van olie verhitten en sjalot, knoflook, gember en komijn ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Kabeljauw, sap en ketjap erdoor scheppen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Laten afkoelen. Van gerezen deeg 16 balletjes vormen en elk balletje uitrollen tot rond lapje deeg. 1/2 Eetlepel visvulling op midden van deeg scheppen, deegrand vochtig maken en om vulling heen vouwen tot bal. Op zelfde wijze nog 15 visbroodjes maken en met sluiting naar beneden op bakpapier leggen, met licht vochtige theedoek afdekken en ca. 30 minuten laten rijzen.
In stoompan ruim water aan de kook brengen. Helft van visbroodjes op bakpapier in stoommandje leggen en afgedekt in ca. 15 minuten gaar stomen. Op zelfde wijze rest gaar stomen.
Gestoomde visbroodjes is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Gestoomde spruitjes met peer »
Bimi met gebakken uitjes »
Makreelcurry met naanbrood »
Varkensmignonette met gremolata en tarwe »