Arancini Di Riso E Ricotta

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe hem daarna in een kom en meng de ricotta, geraspte pecorino of parmigiano, 2 eieren en peterselie erdoor. Breng het rijstmengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat, voeg de mozzarella toe en kneed het geheel even door. Vorm het rijstmengsel, met natgemaakte handen, tot balletjes die ongeveer zo groot als een walnoot zijn. Rol ze eerst door wat bloem, daarna door de rest van het losgeklopte ei en tenslotte door wat paneermeel. Frituur de arancini 5 minuten in de hete olie (170C) tot ze goudbruin zijn en de mozzarella gesmolten is. Als de frituurolie te heet is, worden de arancini te vlug bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Je kunt ze eventueel in de oven opwarmen.

Arancini Di Riso E Ricotta is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Arancini (risottoballetjes) gevuld met worst & zeekraal-tomatenrisotto
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arancini
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Arancini
30-60 min -
Bekijk recept
Arancini
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept