Kipfilet & munt-citroenricotta
3
sterren op basis van
4
stem(men)
person
4
timer
10 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
1 citroen (schoongeboend)
1 bakje munt ((15 g), alleen de blaadjes)
1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)
1 teen knoflook (geperst)
4 kipfilets (ca. 500 g)
1 el olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de munt fijn. Meng het citroenrasp met de munt, ricotta en knoflook. Bestrooi de kipfilet met peper en zout naar smaak. Bestrijk de ovenschaal met de olie en leg de kipfilet erin. Bestrijk de kip royaal met het ricottamengsel. Zet ca. 20 min. in de oven.
Neem uit de oven. Laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Serveer de kip met pasta in tomatensaus en in olijfolie geroerbakte spinazie.
Kipfilet & munt-citroenricotta is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Gnocchi met citroenricotta »
Kalkoensalade met roquefort »
Zoete eierflensjes »
Kalkoen gevuld met citroenricotta »
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst »
Kipsalade met sappige mandarijnjes »
Kipfilet in pittige tomatensaus »
Crunchy kipfilet »