Arancini

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst gaar in 750 ml water. Giet af en meng met de kaas. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
  • 2 Maak met de hand een half bolletje van de rijstmengeling en duw er een putje in. Vul met een beetje bolognesesaus, sluit met meer rijst en vorm een mooi balletje. Maak zo 12 balletjes, ongeveer ter grootte van een mandarijn.
  • 3 Klop de eieren los. Wentel de balletjes eerst door ei en dan door paneermeel.
  • 4 Frituur ze in hete olie goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de rijstballetjes als snack, uit het vuistje, of met een rucolasalade erbij.

Arancini is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Arancini (risottoballetjes) gevuld met worst & zeekraal-tomatenrisotto
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arancini
30-60 min -
Bekijk recept
Arancini
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Arancini
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Arancini (risottoballetjes) gevuld met worst & zeekraal-tomatenrisotto
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arancini
30-60 min -
Bekijk recept
Arancini
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Arancini
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept