Risotto Met Zomerse Groenten

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de lente uitjes en knoflook heel fijn. En snijd de broccoli in heel kleine roosjes. Blancheer de broccoli samen met de tuinerwtjes 3 minuten in kokend water met wat zout en spoel ze daarna direct af met koud water. Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem. Voeg de knoflook toe en bak deze glazig. Voeg dan de rijst met nog 2 lepels olie toe en roer 2 minuten goed door. Voeg al roerend de kokende bouillon met een grote soeplepel toe en wacht met de volgende schep tot alle bouillon is opgenomen. De rijst moet steeds bedekt blijven met een laagje bouillon. De risotto is na ongeveer 20 minuten gaar. Maar proef altijd tussendoor! Snijd met een kaasschaaf lange plakken van de courgette. Snij deze dan in dunne reepjes. Maak de repen aan met versgemalen peper en zout, 2 olijfolie en het limoensap. Roer door de `gare` risotto de witte kaasblokjes, de geblancheerde groenten, de courgette linten en breng deze verder op smaak met de limoenrasp, versgemalen peper en zout. Snijd de muntblaadjes heel fijn. Serveer de risotto met zomerse groenten bestrooid met de munt in voorverwarmde borden.

Risotto Met Zomerse Groenten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept