Tandoorikip en groenten met pappadums
3
sterren op basis van
8
stem(men)
person
4
timer
25 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
1 schaaltje kipfilet (ca. 400 g)
1 pakket Indiase kip tandoori (660 g)
1 eetlepel olie
200 ml olie om te frituren
1 zak Parijse worteltjes (300 g)
1 zak bloemkoolroosjes (diepvries, 350 g)
2 eetlepels kerriepoeder
10 eetlepels kookroom (light (a 250 ml))
1 doosje pappadums naturel (10 stuks)
Bereiding
Kip in blokjes snijden. Marinademix met 1 el olie en blokjes kip mengen. 5-10 min. laten trekken. Rijst (uit pakket) volgens gebruiksaanwijzing koken. Wortel en bloemkool in diepe pan met 1/2 l water en kerrie aan de kook brengen en 5 min. koken. Afgieten. Koekenpan of wok verhitten, hierin gemarineerde kip (droog) in 8 min. bakken. 600 ml water, sausmix en room toevoegen en goed roeren. Groenten toevoegen, aan de kook brengen en 5 min. zachtjes doorkoken. Ondertussen in ruime koekenpan olie verhitten. Een pappadum in olie leggen, met spatel plat drukken en 2-3 sec. bakken. Direct op keukenpapier leggen, goed droogdeppen en rest pappadums bakken. Tandoorikip en groentecurry op 4 borden scheppen en knapperige pappadums erbij geven.
Tandoorikip en groenten met pappadums is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Indiase kip in kerriesaus »
Kip in Indiase roerbaksaus »
Korianderstamppot met pappadums »
Gebakken schol met oranjepuree »
Indiase kipsaté met wortelsalade »
Pitabroodje Met Tandoorikip »
LAMSBOUT UIT BRAADPOT »
Wok van tandoorikip met saffraanrijst »