Stoofpot Van Madame Maigret

6
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Mix wat bloem door de vleesstukken, (bak de spek blokjes en laat ze goed uitlekken). Ffruit de uien tot ze glazig zijn in wat olijf olie en voeg dan het vlees toe. Als ze een lekker kleurtje hebben, deglaceer dan de pan met de cognac. Doe de knoflook en zoveel wijn dat het vlees amper onder staat. Nu mogen je "Bouquet Garni" de champignons (de spekblokjes) en evt je wortel en prei erbij. deksel op de pan en heel zachtjes laten sudderen. Zeker 3 a 4 uur. Het is het mooiste als je een braadpan hebt die ook in de oven kan. Na het koken het "Bouquet Garni" verwijderen en op smaak maken met wat cognac, balsamico azijn, zout, peper, wat verse provencaalse kruiden, en evt wat citroensap en suiker.

Stoofpot Van Madame Maigret is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept