Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
2
sterren op basis van
2
stem(men)
person
6
timer
35 min
restaurant
Voorgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediënten
12 dikke sint-jacobsvruchten (350 g)
een grote noot boter
1 koffielepel kerriepoeder Santa Maria
2 eetlepels olijfolie
1 ui
verse room en fijngehakte koriander voor het serveren
2 vetarme bouillonblokjes van gevogelte
200 g wortelen
500 g zoete aardappelen (nettogewicht, geschild)
zout en peper
Bereiding
Neem de sint-jakobsvruchten uit de koelkast.
Fruit de gesnipperde ui in de olijfolie in een stoofpot op een zacht vuur.
Snij ondertussen de aardappelen in blokjes en de wortelen in schijfjes. Doe ze bij in de stoofpot, bestrooi met kerrie, meng 2 min., giet er 1 liter water bij en voeg ook de verkruimelde bouillonblokjes toe.
Breng aan de kook, zet het deksel op de pot en laat 20 min. zacht koken.
Laat 5 min. rusten, mix vervolgens tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Tot hier kan je alles op voorhand bereiden, maar denk aan de sint-jakobsvruchten: neem ze, 30 min. voor je ze bakt, uit de koelkast.
Verwarm de boter in een antikleefpan. Bak de sint-jakobsvruchten goudbruin op een hoog vuur, 1 min. aan elke kant. Verlaag het vuur en bak nog 2 min. op een zacht vuur. Kruid met peper.
Dien de soep heel warm op, leg er de sint-jakobsvruchten in, voeg een wolkje room toe en wat fijngehakte koriander. Serveer met meergranenbrood.
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van veldsla en poon »
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam »
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel »
Vissoep met rouille »