Tomatensoep op z’n Indisch
3
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
restaurant
Soep
link
Delhaize
print
Ingrediënten
1 aardappel (125 g)
1 afgestreken koffielepel kurkumapoeder
3 eetlepels arachideolie
1 doosje passata (500 g)
een klein stukje verse gember
een snuifje kardemom, kruidnagel, pili-pili en kaneel (alle 4 in poedervorm)
1 potje Griekse yoghurt
1 knoflookteentje
peper en zout
1 ui
verse koriander
2 vetarme gevogeltebouillonblokjes
Bereiding
Verwarm de olie in een stoofpot en fruit er de grofgesnipperde ui in op een zacht vuur gedurende 5 min.
Voeg de specerijen toe, de geraspte gember en het geperste knoflookteentje. Meng 2 min., voeg de passata toe, 1 l water, de geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappel en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. op een heel zacht vuur sudderen.
Laat 5 min. rusten en mix. Breng op smaak. Kruid de yoghurt met peper en zout.
Serveer de soep heel warm. Dien de yoghurt en de fijngehakte koriander apart op, zodat iedereen zijn bord naar eigen smaak kan afwerken.
Tomatensoep op z’n Indisch is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Koolrolletjes met Indisch gehakt »
Pompoensoep op z’n Indisch »
Milde vissoep op z'n Indisch »
Ajam Kerrie Laksa »
Romige tomatensoep »
Gevulde tomatensoep »
Pittige bonensoep »
Thaise tomaten-kippensoep »