Recepten met vijgen

623 recepten met vijgen

Vijgen

Vijgen

Confituur van vijgen met noten (en Banyuls)

5 cl Banyuls (facultatief) 1 citroen 800 g griessuiker 1 kg heel rijpe vijgen 60 g walnoten1. Verwijder de steeltjes van de vijgen en snij ze in 4 of 6 stukken (afhankelijk van de grootte). 2. Doe ze in een confituurpan of roestvrij stalen kookpot m... bekijk recept »

Sherrysaus met vijgen (dessertsaus)

1 sinaasappel 500 ml zoete sherry 1 kaneelstokje 2 kruidnagels 10 gedroogde vijgen (in vanille), in reepjesBoen de sinaasappel schoon en rasp er 1 theelepel schil af. Breng de sherry met de sinaasappelschil, kaneel en de kruidnagels aan de kook. Laat... bekijk recept »

Gepocheerde vijgen (met vanille-rozenwaterroom)

8 vijgen 1 sinaasappel 1 vanillestokje 100 g vijgenjam 25 g rozenwater 100 ml water 1 vanillestokje 400 ml slagroom 100 g poedersuiker 20 g rozenwater 50 g amandelschaafsel 1. Snijd de vijgen vanaf de steel in vieren, maar snijd ze niet helemaal... bekijk recept »

Bladerdeegtaart

4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) 2 stevige appels (bijv. Elstar) 1 stevige handpeer 2 el citroensap 125 g gedroogde vijgen 3 el suiker 2 el custardpoeder (of 2 el maizena met 2 tl vanillesuiker) 2 tl kaneel 1 t... bekijk recept »

Bordje van rauwe ham, vijgen en gesnipperd witlof

4 eetlepels arachideolie 50 g fijngehakte ongezouten pistachenoten 1 koffielepel geraspte schil van een onbehandelde citroen (bio) 2 eetlepels notenolie olie van eekhoorntjesbrood (om af te werken) 4 eetlepels oude wijnazijn 10 paarse vijgen 10 snede... bekijk recept »

Ganzenlever met gekonfijte vijgen

1 eetlepel balsamicoazijn Delhaize fijn zout 150 g ganzenlever 4 eetlepels gekonfijte vijgen 1 eetlepel notenolie 1 speculaas 1 mespunt szechuanpeper 1 handvol veldsla met dunne reepjes rode biet (in zakje)1. Schik de veldsla op de borden, overgiet d... bekijk recept »

Plaattaart met appel en cranberry's

1 zak verse cranberry's 100 g gedroogde vijgen (in stukjes) 5 bolletjes gember (fijngehakt 5 el gembersiroop uit het potje) 1 eetlepel verse tijmblaadjes (zakje a 15 g) 1 sinaasappel (geperst) 6 grote appels (stevi... bekijk recept »

Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano

1 varkenshaasje van 600 g 8 vijgen 1 grote pot verse basilicum 1 eetlepel gedroogde marjolein 150 g geraspte parmezaan 100 g gepelde pistachenoten 250 g polenta 2 groentebouillonblokjes 1 l water 50 g boter 1 eetlepel rietsuiker 5 eetlepels olijfol... bekijk recept »

Herfstsalade gewikkeld in parmaham

2 verse vijgen, in partjes125 gr danablu cheese (of andere blauwe kaas)4 eelt pompoenpitten 8 plakjes parmaham 50 gr walnoten 1 eel honing 1 eelt balsamicoazijn 2 eelt olijfolie Peper en zout 80 gr jonge bladslaMaak eerst de dressing; roer de olijfol... bekijk recept »

Wortelsalade met vijgen

400 g winterwortel 4 el olijfolie 1/2 tl komijnzaadjes of karwijzaad 3 tenen knoflook, gehalveerd 20 g verse peterselie, grof gehakt 5 gedroogde vijgen 1 citroen, schoongeboend 3 el koriander, grof gehakt1. Schil de winterwortels met de dunschiller. ... bekijk recept »

Pagina 3 van 63