Confituur van vijgen met noten (en Banyuls)

4
35 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de steeltjes van de vijgen en snij ze in 4 of 6 stukken (afhankelijk van de grootte).
  • 2 Doe ze in een confituurpan of roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
  • 3 Voeg het sap van de citroen toe en de suiker, meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
  • 4 Verwarm en roer regelmatig om.
  • 5 Reken 20 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
  • 6 Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
  • 7 Laat 5 min. rusten, doe er de gehakte noten bij, en eventueel, de Banyuls.
  • 8 Meng goed.
  • 9 Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten. 1
  • 0 Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.

Confituur van vijgen met noten (en Banyuls) is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeien en frambozen met Banyuls en specerijen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Konijn met mosterd en Banyuls
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden boerenkip met chocoladesaus en Banyulis
80 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met look en salie, gegrilde groene asperges met pistachenoten
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Confituur van ananas met limoen
35 min
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept