Sherrysaus met vijgen (dessertsaus)

4
35 min -
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 theelepel schil af. Breng de sherry met de sinaasappelschil, kaneel en de kruidnagels aan de kook. Laat het geheel 30 minuten op laag vuur inkoken (tot circa 300 ml). Zeef de saus door een theezeefje. Breng de saus met de gedroogde vijgen opnieuw aan de kook en laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Lekker bij vanille-ijs, cheesecake of vanillekwark.

Sherrysaus met vijgen (dessertsaus) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Oma's bitterkoekjespudding
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Fruitige paascoupe met meringue
10 min- Nagerecht
Bekijk recept
Choco-karamelflip
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-truffelcarré met karamelsaus en zeezout
145 min- Nagerecht
Bekijk recept

Gamba's met sherrysaus
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalkoenfilet met sherrysaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenscaloppini in mosterd-sherrysaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendenborst met sherrysaus en olijven
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept