Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Gevulde Kipfilet In Rauwe Ham

200 g groene koolfijngesneden 25 g boter of margarine 150 g verse geitenkaas of roomkaas zoutpeper nootmuskaat 4 kipfilets 8 plakken rauwe ham 2 el olijfolie Bak de kool op zacht vuur in de boter tot hij beetgaar is. Roer van het vuur af de verse ka... bekijk recept »

Bonensoep Met Pittig Gehakt

500 gram selderijknol in blokjes200 gram aardappel in blokjes2 preien in dunne ringen1 grote ui fijngesneden30 gram boter1 eetlepel tomatenpurree1-2 eetlepel kerriepoeder2 takjes tijm2 blaadjes laurier2 eetlepel fijngesneden lavas500 gram mager varke... bekijk recept »

Kalkoengebraad Orloff Ii

400 g. kalkoenborstfilet (aan een stuk) 30 g. boter 100 g. achterham in plakjes 150 g. Mascarpone 150 g. geraspte pittige kaas zoutpeper en nootmuskaat Kalkoengebraad inwrijven met zout, peper en nootmuskaat. Op ingevette ovenschaal in de oven braden... bekijk recept »

Gehaktballetjes In Dille-Yoghurtsaus

1 ui50 gr. boter250 gr. gehakt1 ei 3 el paneermeel1/2 tl nootmuskaat3 el fijngehakte dille2 dl vleesbouillon2,5 el maizena1/4 l yoghurt op kamertemperatuur Snipper de ui, verhit 15 gr. boter in een koekepan en fruit de ui ca. 2 min. Doe het gehakt in... bekijk recept »

Tagliatelle Met Spinazie En Scampi's

500g verse tagliatelle.2dl lichte room.10 tot 12 porties gehakte spinazie (diepvries).700g kleine scampi's (diepvries). 1 kop geraspte parmezaanse kaas.3 eetlepels dennenpitten.2 eetlepels olijfolie.Nootmuskaat.Peper en zout. Dompel de diepgevroren... bekijk recept »

Oostenrijk: Griesnockerlsuppe

Ca. 60 g zachte boter1 eica. 120 g grove harde tarwegrieszout(versgeraspte) nootmuskaatbeetje oliebosje bieslook1 liter runderbouillon (evt. van blokje) Roer de boter schuimig. Weeg het ei, neem dezelfde hoeveelheid boter en het dubbele gewicht aan g... bekijk recept »

Asperge-cremesoep

500 gr asperges 1/4 ltr water 50 gr boter 20 gr bloem 2 eidooiers 6 eetl witte wijn 1/4 ltr slagroom zout peper nootmuskaat verse bieslook of uit een diepvriespotje Schil de asperges, snijd ze in stukken en stoom ze gedurende 25 min in de stoomkorf. ... bekijk recept »

Mexicaanse Canneloni

12 canneloni's - 500 gr rundsgehakt - 1 avocado - 2 chilipepers - 1 blik gepelde tomaten - 1 blik maïs - 50 gr geconcentreerde tomaat - 50 gr boter - 70 gr bloem - 1 liter melk - komijnpoeder - curcumepoeder - nootmuskaat - 1 blokje pure bittere ... bekijk recept »

Spekkoek

Volkorentarwemeel: 50 gram, boter:2oo gram, fructose: 90 gram, ei:5 stuksvanillestokje: 1 stuk, kaneelpoeder:4 theelepels, anijspoeder: 2 theelepels, kardemomzaad gemalen: 2 theelepels, nootmuskaat: 1 theelepel, zout: 1 snufje Hulpmiddelen Springvor... bekijk recept »

Boeren Quiche, Montignac

5 eieren600 gr. prei150 gr. mager spek in blokjes1 gesnipperde ui300 gr. crhme franche(light)200 gr. geraspte goudse kaasolijfoliezoutpepernootmuskaat. Was de prei en gebruik alleen het witte en malse groene gedeelte. In stukken van 1 tot 2 cm. snijd... bekijk recept »

Pagina 95 van 100