1000 recepten met nootmuskaat
Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.1 kg aardappelen (iets kruimig) 1 spitskool 30 g boter 1 ui (gesnipperd) 150 ml halfvolle melk 1 tl nootmuskaat 1 slagersleverworst ((300 g), in blokjes van 1 cm)1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ee... bekijk recept »
1 teen knoflook 400 ml droge witte wijn ½ el citroensap 300 g geraspte gruyère 300 g geraspte emmentaler 3 el maizena 4 el kirsch (slijter) 1 mespunt nootmuskaat1. Halveer de knoflook en wrijf hiermee de fonduepan aan de binne... bekijk recept »
300 g schelpjespasta 15 g verse basilicum 250 g ricotta (verse kaas) 2 el olijfolie 1 tl nootmuskaat 500 g cherrytomaten aan de tak1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de basilicum fijn. Schep de ricotta om ... bekijk recept »
2,5 cl caramel Monin 2,5 cl chocolat Monin 3 cl Cognac Gautier VSOP geraspte nootmuskaat (garnituur) 5 cl volle melk1. Doe alle ingrediënten in een met ijs gevulde Boston shaker. 2. Shake krachtig en zeef in een martini glas. 3. Garneer met geraspte ... bekijk recept »
50 g gewelde abrikozen zonder pit (zak 500 g) 6 sneetjes witbrood 50 g boter (op kamertemperatuur) 6 el abrikozenjam 50 g rozijnen 3 eieren 125 ml slagroom 125 ml melk 2 zakjes vanillesuiker 2 el suiker ½ tl nootmus... bekijk recept »
2 zakken spruitjes (geschoond (a 350 g)) 1 teen knoflook (geperst) 125 ml kookroom 150 g gruyère (kaas) (geraspt) zwarte peper (versgemalen) nootmuskaat1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruiten in ruim water in... bekijk recept »
2 sneetjes oud witbrood 4 eetlepels melk 500 g half-om-halfgehakt 1 ei (versgeraspte) nootmuskaat versgemalen zwarte peper 2 eetlepels bloem 50 g boter1. Korstjes van brood snijden, op bord leggen en melk erover sprenkelen. Gehakt in ko... bekijk recept »
½ rode ui 175 gerookte makreel 2 tl mierikswortel (potje 140 g) 63 g crème fraîche (bekertje à 125 g) 1 mespunt nootmuskaat 1 el citroensap 8 sneetjes volkorenbrood 20 g rucola (zak 75 g)1. Snijd de ui in dunne ringe... bekijk recept »
1½ kg witte asperges 4 eieren (M) 1 zakje verse peterselie (30 g) zout theelepel suiker (1/2 à 1) 1 stukje foelie 250 g boter nootmuskaat (versgemalen) zwarte peper1. Van onderste deel van asperges ca. 2 cm afsnijden. A... bekijk recept »
1 ui 3 teentjes knoflook 2 cm gemberwortel 2 el olie 3 kruidnagels ½ kaneelstokje nootmuskaat 250 g snelkookrijst zout1. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Gember schillen en raspen. In pan olie verhitten en ui en knoflook c... bekijk recept »