Recepten met nootmuskaat

1000 recepten met nootmuskaat

Nootmuskaat

Nootmuskaat Nootmuskaat is de gedroogde pit van de nootmuskaatvrucht. Die heeft een warm en heel aromatische karakter, met een vleugje kruidnagel en een diepe, bitterzoete, houtachtige smaak.

Kruidkoek van Oma Lubje

250 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd) 250 g donkerbruine basterdsuiker 1 theelepel gemalen kaneel 1 theelepel gemalen kruidnagel 1 theelepel nootmuskaat (gemalen) 225 ml melk 100 g gedroogde abrikozen (in stukjes) 1 zakje o... bekijk recept »

Lamskoteletjes met een saus van rode wijn en chocolade

1 sjalotje 2 dl rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) 6 takjes tijm 8 lamskoteletjes zout (versgemalen) vier-seizoenen-peper nootmuskaat 1 eetlepel (olijf)olie ½ potje sesamzaad (à 45 g) ½ reepje pure chocolade&nb... bekijk recept »

Petitfours met nootmuskaat

50 g boter 50 g suiker 1 ei 50 g zelfrijzend bakmeel 1 mespunt nootmuskaat (versgeraspt) 10 g hazelnoten 1 theelepel zoete sherry (bijv. Pedro Ximenez slijter) 50 g poedersuiker 1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop met ee... bekijk recept »

Zuurkoolstamppotje

500 g kruimige aardappelen 2 el olijfolie extra vierge 125 ml crème fraîche 250 g gekookte wijnzuurkool (pak) 1 tl nootmuskaat1. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook in ca. 15 min. gaar. Giet af, stamp fijn en roer met de olie e... bekijk recept »

Zomerstamppotje met veldsla en romaatjes

1½ kg kruimige aardappels zout 1 bakje romaatjes (kleine tomaatjes) (250 g) ½ zakje verse bieslook (à 25 g) 2 zakken veldsla (à 75 g) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) (versgemalen) peper nootmuskaat 1 ba... bekijk recept »

Stoemp met prei en hesp

1 kg aardappels 50 g boter 600 g prei (in ringen) 2 theelepels kerriepoeder 150 ml melk 100 g hamreepjes (duobakje a 200 g) nootmuskaat1. Aardappels schillen, wassen en in weinig water met zout afgedekt in ca. 20 min. gaarkoken.... bekijk recept »

Sneeuwwitte pasta

300 g tagliatelle 350 g bloemkool 125 ml slagroom 100 g Parmigiano Reggiano flakes (bakje) ½ tl nootmuskaat1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in 7... bekijk recept »

Brussels witlof met eiermimosa

2 eieren 4 struikjes witlof ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 2 eetlepels boter nootmuskaat 1 theelepel poedersuiker1. Eieren in 8 min. hard koken. Witlof wassen, onderkant en bittere, harde kern wegsnijden. Witlof in lengte halve... bekijk recept »

Pommes duchesse

1 kg kruimige aardappelen 1 ei 100 g boter 1 mespunt nootmuskaat1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar en giet af, maar vang een kopje kookvocht op. 2. Verwarm ondertussen de oven voor ... bekijk recept »

Aardappelgratin

1 kg vastkokende aardappel 2 eieren 1 teen knoflook 150 ml volle melk 125 ml slagroom 1 mespunt nootmuskaat 100 g Zwitserse gruyère (kaas)1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappelen en schaaf ze in de keukenmachine in fli... bekijk recept »

Pagina 2 van 100