Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Likeur

7 liter suiker 15% 30 vol. % Bestanddelen: 6 flessen brandy 3 pond zwarte borstsuiker 100 kruidnagels 1/2 pond gemalen kaneel 5 gedroogde en gemalen mandarijnenschillen 1 gemalen muskaatnoot 1 stukje foelie Hulpmiddelen Flessen en een grote 'schaal... bekijk recept »

Tomatensoep

1 kg tomaten 1 ui 1 kleine prei 400 g soepvleesbijv. runderpoulet 3 worteltjes 1 klein bosje peterselie 3 takjes tijm 1 stukje foelie of 1 theel. gemalen foelie 2 laurierblaadjes 5 peperkorrels 1 schijf citroen zonder pitten 2 theel. suiker zou... bekijk recept »

Garam Masala

Ingredienten: 10 groene kardemom peultjes. (AH) 90ml/6 eetlepels koriander zaadjes. 60 ml/ 4 eetlepels komijnzaad. 10 kruidnagels. Stukje kaneelstok van 5 cm. 15 ml/1 eetlepel zwarte peperkorrels. 3 laurierblaadjes (gedroogde). 15 ml/ 1eetlepel gemal... bekijk recept »

Twaalf Apostelen Soep

1/2 l krachtige vis- en 1/2 l kippenbouillon (zelf maken is veel lekk.........)30 g boter30 g gerookt spek of bacon in blokjes150 g in reepjes gesneden meervalfilet12 soorten groenten i blokjes/ringetjes gesneden. Vank elk 50 gramm: aardappelpreiwint... bekijk recept »

Rusland: Paddestoelballetjes

1,5 kg champignons of eekhoorntjesbroodkokend water6 ansjovisfilets2 gesnipperde uien4 eieren3 dl slagroomfoelie300 g (ge)droog(d) witbrood100 g boterzoutpeper Voorbereiding Maak de paddestoelen schoon en was ze. Giet er kokend water overheenlaat ze ... bekijk recept »

Sucadelappen Van Tante Wil

5 eetl. olijfolie400 gr. sucadelappen4 sjalotjes2 teentjes knoflook2 stukjes foelie5 kruidnagelen5 dl. rode wijn8 worteltjes1 courgette,zout en peper Voorbereiding Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine stukkenwas de courgette en snijd deze in p... bekijk recept »

Gratin Florentin

1 kg bloemig kokende aardappelen1 kg spinazie (verse)400 g gekruid gehakt1 ui (klein, fijngesnipperd)500 ml melk1 eiboterolijfoliefoelie (of nootmuskaat)peperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten wa... bekijk recept »

Dendermondse vlaai

250 g peperkoek100 g beschuiten150 g suiker750 ml melk225 g kandijsiroop (donkere)0.5 glas koud water1 ei1 kl kaneel1 kl foelie1 el boter1. Verkruimel de peperkoek en de beschuiten. Doe ze in een hoge pan. Bestrooi met de suiker en meng. 2. Giet er d... bekijk recept »

Ragout van makreel

1 gerookte makreel (Vismarine)25 g boter1 ui, gesnipperd1 teentje knoflook, gesnipperd25 g bloem200 ml melk (Melkan)2-3 takjes bladselderij, fijngesnedenzout en versgemalen zwarte pepersnufje foelie1. Verwijder het vel en de graten van de makreel. 'V... bekijk recept »

Steak bearnaise met witloof

4 steaks, elk /- 250 gr 8 stronkjes witloof kruidenolie naar eigen smaak foelie of nootmuskaat peper&zeezout uit de molen (pezo) bearnaisesaus: 4 eierdooiers 1 dl gastrique 250 gr hoeveboter 2 el gehakte dragon kruidenolie peper&zout (pezo)1. Maak he... bekijk recept »

Pagina 7 van 40