398 recepten met foelie
2 el olie 1 uifijngesneden 1-2 rode chilipeperszaadjes verwijderdin dunne ringen 1 el fijngesneden gemberwortel 1-2 el tomatenpuree 2 tl gemalen koriander 1/4 tl gemalen foelie 3 tomatenontveldfijngesneden 1 kleine auberginein blokjes 250 g dunne spe... bekijk recept »
2 a 3L. water300 gr.gehaktof kant en klaare gehaktballetjes2 blikjes tomatenpuree1 a 2 teentjes knoflook1blik gepelde tomaten of 500grverse500gr. uien in 8tenlaurierbladfoeliethijmpeterselie,1eetl. paprikapoeder3 bouillon blokjes100gr. vermicelli1dl ... bekijk recept »
1 lep olie 8 sneden oud brood 1/2 l melk 2 lp vanillebloem 1 ei bloem vetstof witte griesuiker foelie gember Snijd de korsten van het brood. Week het broodkruim in melk. Maak het geweekte broodkruim fijn. Voeg er de vanillebloem, 1 ei, 1 lepel olie a... bekijk recept »
250 gr kleine champignons, 3 eetl melk, zout, nootmuskaat, 1 klein stukje foelie, 200 ml creme fraiche, 1 eetl boter, 1 eetl bloem Veeg de champignons schoon en doe ze met 3 eetl water, de melk en een klein beetje zout in een pan met een dikke bodem.... bekijk recept »
4 - 6 kipfilets 150 gram champignons 1 ui boter bloem (of allesbinder) tijm foelie citroensap bouillonblokjes voor 1 ltr. kippenbouillon kookroom witte wijn Braad de kipfilets even aan in de boter totdat ze lichtbruin zijn, haal ze uit de pan en houd... bekijk recept »
Meng door elkaar: 15 gram gemalen kaneel 2 gram gemalen kruidnagel 2 gram gemalen nootmuskaat 1 gram gemalen witte peper 1 gram gemberpoeder ? gram gemalen kardemom. Bereidingswijze De hoeveelheden zijn indicatief. Je kunt naar smaak varierenmaar wij... bekijk recept »
3 witte boterhammen zonder korst1 lepel paneermeel1 lepel bloem1 ui30 g plantaardige boter of vet1 eimespunt zoutmespunt pepermespunt foelie of gemalen nootmuskaat Het brood in water weken. Uitknijpen en met een vork fijnmaken. Ei, paneermeel, bloem,... bekijk recept »
1 kg. tomaten1 ui1 kleine prei400 gr. soepvlees3 worteltjesklein bosje peterselie3 takjes thijm of 2 theelgedroogde1 stukje foelie of 1 theel. gemalen foelie2 laurierbladen5 peperkorrels,2 bouillontabletten (rundvlees)1 schijf citroen zonder pitten2 ... bekijk recept »
Bouillontabletten (kruiden) 2 stuks brood (wit) 4 sneetjes foelie 1 stukje kaas (belegen) 100 g kerriepoeder 1 tl laurierblaadje 2 stuks majoraan 1 tl olie 2 el uien 6 grote water 1 L Pel de uien. Snipper de helft en snijd de andere helft in... bekijk recept »
25 gram bloem50 gram boter1 klein blikje tomatenpuree1 1/2 dl rode wijn1 liter vleesbouillion3 uien1/2 tl provencaalse kruiden1 tl azijnzout en peperaromat1 laurierblaadje1 foelie Bak de uien in de boter en voeg hier de provencaalse kruiden aan toe. ... bekijk recept »