Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Pindasoep Met Rode Pepers

2 el olie 1 uifijngesneden 1-2 rode chilipeperszaadjes verwijderdin dunne ringen 1 el fijngesneden gemberwortel 1-2 el tomatenpuree 2 tl gemalen koriander 1/4 tl gemalen foelie 3 tomatenontveldfijngesneden 1 kleine auberginein blokjes 250 g dunne spe... bekijk recept »

Tomatensoep Met Uien En Gehakt

2 a 3L. water300 gr.gehaktof kant en klaare gehaktballetjes2 blikjes tomatenpuree1 a 2 teentjes knoflook1blik gepelde tomaten of 500grverse500gr. uien in 8tenlaurierbladfoeliethijmpeterselie,1eetl. paprikapoeder3 bouillon blokjes100gr. vermicelli1dl ... bekijk recept »

Broodpannekoekjes Met Kruiden

1 lep olie 8 sneden oud brood 1/2 l melk 2 lp vanillebloem 1 ei bloem vetstof witte griesuiker foelie gember Snijd de korsten van het brood. Week het broodkruim in melk. Maak het geweekte broodkruim fijn. Voeg er de vanillebloem, 1 ei, 1 lepel olie a... bekijk recept »

White Fricassee Of Mushrooms

250 gr kleine champignons, 3 eetl melk, zout, nootmuskaat, 1 klein stukje foelie, 200 ml creme fraiche, 1 eetl boter, 1 eetl bloem Veeg de champignons schoon en doe ze met 3 eetl water, de melk en een klein beetje zout in een pan met een dikke bodem.... bekijk recept »

Gesauteerde Kip Met Champignons

4 - 6 kipfilets 150 gram champignons 1 ui boter bloem (of allesbinder) tijm foelie citroensap bouillonblokjes voor 1 ltr. kippenbouillon kookroom witte wijn Braad de kipfilets even aan in de boter totdat ze lichtbruin zijn, haal ze uit de pan en houd... bekijk recept »

Speculaaskruiden

Meng door elkaar: 15 gram gemalen kaneel 2 gram gemalen kruidnagel 2 gram gemalen nootmuskaat 1 gram gemalen witte peper 1 gram gemberpoeder ? gram gemalen kardemom. Bereidingswijze De hoeveelheden zijn indicatief. Je kunt naar smaak varierenmaar wij... bekijk recept »

Broodballetjes

3 witte boterhammen zonder korst1 lepel paneermeel1 lepel bloem1 ui30 g plantaardige boter of vet1 eimespunt zoutmespunt pepermespunt foelie of gemalen nootmuskaat Het brood in water weken. Uitknijpen en met een vork fijnmaken. Ei, paneermeel, bloem,... bekijk recept »

Tomatensoep

1 kg. tomaten1 ui1 kleine prei400 gr. soepvlees3 worteltjesklein bosje peterselie3 takjes thijm of 2 theelgedroogde1 stukje foelie of 1 theel. gemalen foelie2 laurierbladen5 peperkorrels,2 bouillontabletten (rundvlees)1 schijf citroen zonder pitten2 ... bekijk recept »

Uiensoep

Bouillontabletten (kruiden) 2 stuks brood (wit) 4 sneetjes foelie 1 stukje kaas (belegen) 100 g kerriepoeder 1 tl laurierblaadje 2 stuks majoraan 1 tl olie 2 el uien 6 grote water 1 L Pel de uien. Snipper de helft en snijd de andere helft in... bekijk recept »

Uiensoep

25 gram bloem50 gram boter1 klein blikje tomatenpuree1 1/2 dl rode wijn1 liter vleesbouillion3 uien1/2 tl provencaalse kruiden1 tl azijnzout en peperaromat1 laurierblaadje1 foelie Bak de uien in de boter en voeg hier de provencaalse kruiden aan toe. ... bekijk recept »

Pagina 9 van 40