Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Macaroni Met Vruchten

Ca 350 gr macaroni 350gr varkensvlees 50 gr boter 1 flinke ui 3 tomaten zout/peper 1 tl kerriepoeder 1/2 kaneelstokjestukje foelie 1 perzik,1 appel3 pruimen,25 gr rozijnen 1/2paprika maizena Het vlees bruin bakken en op het laatst de uiringen meefru... bekijk recept »

Konijn met chutney

4 konijnenbouten Zout Peper Tijm 60 gram boter 4 eierdooiers Bouillon 400 gram rijst Foelie Chutney Wrijf de bouten in met peper, zout en tijm Verhit de boter en bak de bouten mooi bruin Voeg wat koude boter toe en sluit dan de pan Laat het vlees in... bekijk recept »

Pompoensoep

4 eetlepels olijfolie1 ui grof gesnipperd1 pompoen in blokken2 winterwortels geschrapt, in plakken2 appels geschild, in vierenstukje foelie of mespunt nootmuskaat1 liter groente- of kruidenbouillon3 eetlepels gehakte (platte) peterselie of verse spin... bekijk recept »

Noorwegen: Aardappelballetjes

1 kop kokend water1 kop droge instant-aardappelpuree8 ansjovisfilets uit blik (zeer fijn gehakt)1 el bloem1 el gehakte peterselie1/2 tl zout1/2 tl mosterdpoeder1/4 tl peper1/8 tl foelie1 eidooier1 kop broodkruimelsolie om te frituren Hulpmiddelen Fr... bekijk recept »

Inmaakspecerijen

4 blaadjes foelie2 pijpjes kaneel2 kleine gedroogde pepertjes2 kleine stukjes gedroogde gemberwortel2 el pimentbessen2 el hele kruidnagels2 el korianderzaad2 el mosterdzaad2 el zwarte peperkorrels Bereidingswijze Foeliepijpjes kaneel en pepertjes in ... bekijk recept »

Kippenbouillon

1 Soepkip Ui Prei Wortel Bleekselderij 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 kruidnagel 1 stukje foelie Enkele takjes peterselie Soepkip in grote pan leggen, ca. 2 in water erbij schenken, zodat kip goed onder staat Tegen de kook aan brengen en eerste 5 ... bekijk recept »

Uiensoep Van Jacqueline

Uienkippenbouillon,paar kleine stukjes foelie,1/2 tl thijmzout en peper. Uien in boter of olie zachtjes smoren, bouillon erbij en de stukjes foelie en de tijm. Zachtjes door laten koken, nog even proeven en op smaak maken met zout en peper. bekijk recept »

Semur babi

250 gr varkensvlees 1 ui 1 teentje knoflook 2 bolletjes gember 1 eetl kruidenazijn 1/4 citroen 1 eetl gembersiroop 1 eetl ketjap Nootmuskaat Gemalen foelie Peper Zout Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en kruid het met peper, zout, nootmuskaat e... bekijk recept »

Runder- en wildbouillon

500 gram runder poulet 1 stuk mergpijp of 500 gr. afsnijdsels van wild 6 jeneverbessen 2 teentjes knoflook Ui Prei Wortel Bleekselderij 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 kruidnagel 1 stukje foelie Enkele takjes peterselie Het vlees in een grote pan l... bekijk recept »

Vossebessensaus

250 g vossebessen of cranberries 1.5 dl water, circa 150 g suiker 1/2 tl gemalen foelie, desgewenst zout en peper, klontje boterDoe de vossebessen met het water in een steelpan en laat circa 10 minuten koken tot de bessen zacht zijn Voeg suiker naar ... bekijk recept »

Pagina 5 van 40