398 recepten met foelie
Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.100 g bloem 2 courgettes 5 eiwitten 6 foelie 16 kikkerbilletjes nootmuskaat 4 eetlepels olie zout, peper1. Maak een marinade van de olie en de kruiden, laat daarin de kikkerbilletjes minstens 6 uur marineren. 2. Was en snij de courgettes in vingerdik... bekijk recept »
1 sinaasappel (schoongeboend) 1 pompoen (eventueel kabocha) 250 ml gembersiroop 260 g kandijkoeken (ontbijtkoek) 60 g boter 3 eieren 100 g lichtbruine basterdsuiker 125 ml slagroom 5 el schenkstroop 2 tl kaneel 1 tl... bekijk recept »
6 sjalotten (gepeld) 500 g krieltjes (in de schil) 25 g boter mespunt foelie (gemalen) 3 eetlepels droge witte wijn 12 blaadjes salie (van plantje of uit zakje It. kruidenmix)1. Sjalotten en krieltjes halveren. In koeken... bekijk recept »
1 ui 1 prei 200 g winterpeen 1 tl zwarte peperkorrels 2 kippenbouten 15 g peterselie 15 g selderij 2 takjes tijm 1 blaadje laurierblaadje 1 stukje foelie 1½ liter koud kraanwater 50 g vermicelli 2 el citroensap1. Snipper ... bekijk recept »
300 g soepvlees 1½ liter koud water 2 tl zout 2 laurierblaadjes 2 takjes tijm 3 stukjes foelie 2 zwarte peperkorrels 200 g winterpeen 3 stengels bleekselderij 1 prei 2 takjes peterselie 1 beschuit 200 g rundergehakt 1 m... bekijk recept »
1 hele kip (in stukken gesneden) 2 kippenbouillontabletten 1 ui (gesnipperd) 250 g winterpeen (in plakjes) 1 takje tijm ((bakje 15 g), gerist) 1 mespunt gemalen foelie 75 g boter ( extra voor het gratineren) 1 b... bekijk recept »
1 kleine ui ¼ winterpeen (in plakken) 1 theelepel peperkorrels 1 stukje foelie 2 blaadjes laurier 400 g maïskipfilet 1 kruidenbuiltje kippenbouillon 1 pot champignonschijfjes ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 100... bekijk recept »
700 g runderriblappen 50 g boter 5 kleine uien 660 ml bokbier (Guinness of Kasteelbier) 10 kruidnagels 2 blaadjes foelie (gedroogd) 3 laurierblaadjes 500 g knolselderij 300 g pandanrijst1. Snijd het vlees in stukjes van 2 cm... bekijk recept »
1 liter kippen- (of groentebouillon (van tablet)) 1/2 zak bloemkoolroosjes (diepvries, a 1 kg) 1 stukje foelie 100 ml slagroom (houdbare) 75 g blue stilton (blauwaderkaas)1. Breng in een soeppan de bouillon met de bloemkoo... bekijk recept »
1 ui 50 g boter of margarine 1 pot gevogeltefond (a 380 ml) 1 stukje foelie 1 theelepel citroensap zout (versgemalen) zwarte peper 250 g kipfilet 3 takjes peterselie 40 g bloem 1 dl slagroom 4 pasteibakjes 1 theelepel tij... bekijk recept »