398 recepten met foelie
Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.1 kg vastkokende aardappelen 1500 g witte asperges 25 g roomboter 3 foelie (droge kuiden) 50 ml olijfolie extra vierge 4 el peterselie 4 eieren 250 g gerookte beenham 1 snufje zout 1 snufje peper1. Snijd de aardappelen in de lengte in partje... bekijk recept »
800 g kippenbouten 3 l koud water 250 g winterpeen 4 stengels bleekselderij 250 g prei 3 uien 2 blaadjes foelie (specerij, zakje 5 g) 3 el sojasaus 4 tl sambal oelek 125 g taugé 1 schuimspaan 1 schone keuken- of passeerdoek (zonder ... bekijk recept »
1 kg kippenbouten (1 stukje foelie) 4 saffraandraadjes 3 takjes verse peterselie (zakje a 30 g) 4 worteltjes (gewassen) 50 g bloemkool (in stukjes gesneden) ½ prei (in ringen gesneden) 1 wortel (in stukjes ... bekijk recept »
4-seizoenenpeper van de molen 1 snuifje cayennepeper 12,5 cl champagne brut 2 fijne partjes sinaasappel 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie 1 fijngesneden rode ui 1 snuifje foeliepoeder 1 teentje geperste knoflook 100 g geraspte knolselder 50 g ger... bekijk recept »
400 g appelstroop 250 g honing 100 g rietsuiker 2 tl foelie 2 tl kruidnagels 500 g fijn roggemeel 200 g bloem 2 tl bakpoeder 4 tl kaneelpoeder 2 tl gemberpoeder 2 tl kardemompoeder 1 tl noot... bekijk recept »
750 g vastkokende aardappels (bijv. pommes primeur, zak a 1 1/2 kg) 1 kg witte asperges 1 citroen 125 g boter 2 stukjes foelie 1 ei (losgeklopt) 125 ml slagroom (op kamertemperatuur) ½ zakje verse bieslook ((a 2... bekijk recept »
1 el piment korrels 1 el gedroogde bosbessen 1 el kardemom 2 stuks pijpkaneel 1 tl kruidnagel 1 el geelwortel 1 el gemberpoeder 1 tl foelie 1 tl nootmuskaatpoeder 1 tl zwarte peperkorrels 1 el ko... bekijk recept »
1½ kg witte asperges 4 eieren (M) 1 zakje verse peterselie (30 g) zout theelepel suiker (1/2 à 1) 1 stukje foelie 250 g boter nootmuskaat (versgemalen) zwarte peper1. Van onderste deel van asperges ca. 2 cm afsnijden. A... bekijk recept »
2.5 l water 150 g boter 1 foelie zout 28 asperges 8 eieren 1 bosje peterselie 4 plakken beenham à 100 g per stuk 1. Breng een pan met het water, een klontje boter, foelie en een snufje zout aan de kook. Schil de asperges, snijd circa 3 centimeter... bekijk recept »
2 kg (soep)kipdelen 4 l water 1 kleine winterwortel 2 uien 1 kleine venkel 1 stengel bleekselderij 2 laurierblaadjes 1 stukje foelie 6 witte peperkorrels 2 steranijs 1 stengel citroengras 0... bekijk recept »