Recepten met basilicum

1000 recepten met basilicum

Basilicum

Basilicum Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.

Op de bakplaat geroosterde kip met groenten

1 kg vastkokende aardappel 500 g pompoen 2 rode uien 6 tenen knoflook 2 citroenen 4 kippenbouten 4 el olijfolie 1 bakje cherrytomaten 1 zakje verse basilicum1. Verwarm over voor op 180 ºC. Boen aardappels schoon en snijd in lengte in ... bekijk recept »

Terrine van konijn met basilicum

20 basilicumblaadjes 30 g boter de geraspte schil van 1 onbehandelde citroen 10 cl droge witte wijn 2 teentjes knoflook 5 konijnenbouten 2 eetlepels olijfolie peper en zout 100 g pijnboompitten rucolablaadjes ter versiering 4 witte uien1. Pel de knof... bekijk recept »

Penne met tomaat-mascarponesaus

2 aubergines 4 el olijfolie 300 g volkoren penne 185 g tomaat-mascarponesaus 15 g basilicum 150 g mozzarella (kaasbolletjes)1. Maak de aubergines schoon en snijd in blokjes. Verhit olie in een braadpan een bak de aubergine 10 min. Kook... bekijk recept »

Tomatensap met basilicum

1 kg tomaten 1 bakje basilicum (15 g) tobasco1. Halveer de tomaten zodat ze door de opening van de sapcentrifuge passen. Doe eerst het basilicum in de sapcentrifuge en vervolgens de tomaten. Vang het sap op en breng op smaak met zout en taba... bekijk recept »

Runderballetjes met gelepaprikasaus

80 g pijnboompitten 15 g basilicum 300 g ambachtelijk gekruid rundergehakt 1 ei 10 el olijfolie 2 knoflook 1 tl komijn 600 g aardappelpartjes met schil (zak) 456 g geroosterde gele paprika's (pot)1. Verhit een koekenpan zond... bekijk recept »

Farfalle met walnoten-hamsaus

250 g farfalle (strikjespasta) 100 g gepelde walnoten ½ zakje verse basilicum (à 15 g) 1 pakje koksroom (200 ml) 2 eetlepels walnotenolie 1 duopakje hamreepjes (ca. 250 g) 100 g geraspte Parmezaanse kaas1. Farfall... bekijk recept »

Roodbaars met basilicum

500 g roodbaarsfilets (schaal à 250 g) 250 g cherrytomaten 6 el olijfolie 700 g aardappelschijfjes (duopak) 700 g broccoli1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de roodbaars met peper en zout en leg in een ingevette ovenschaal.... bekijk recept »

Salsa verde

1 zakje verse basilicum (15 g) 1 zakje verse peterselie (30 g) 2 teentjes knoflook 100 ml olijfolie (met citroenaroma)1. Blaadjes van takjes basilicum en peterselie nemen. In keukenmachine basilicum, peterselie en knoflook grof h... bekijk recept »

Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano

1 varkenshaasje van 600 g 8 vijgen 1 grote pot verse basilicum 1 eetlepel gedroogde marjolein 150 g geraspte parmezaan 100 g gepelde pistachenoten 250 g polenta 2 groentebouillonblokjes 1 l water 50 g boter 1 eetlepel rietsuiker 5 eetlepels olijfol... bekijk recept »

Penne met minigroente, tomaat en basilicum

1 teen knoflook 2 uien 4 el olijfolie 1 rode peper 400 g minigroente van de maand (haricots verts, bimi, minimaiskolfjes, rode peper) (schaal 200 g) 400 g tomatenblokjes (blik 400 g ) 300 g penne (zak 500 g) 100 g geraspt... bekijk recept »

Pagina 5 van 100