Recepten met wijting

135 recepten met wijting

Wijting

Wijting ± 35 cm. Dit visje is niet voor de poes! Wordt veel gebruikt voor lekkerbekjes en tegenwoordig ook voor kibbeling.

Lasagne di pesce

300 gm wijtingfilet 1 pakje kant-en-klare gekruide tomat; ensaus (375 ml) 100 ml droge witte wijn 100 ml halfvolle koffiemelk (of alproroom; ) 2 sjalotjes 25 gm dieetmargarine 25 gm bloem 300 ml halfvolle melk (of alpro melk) 2 teentjes knoflook gepe... bekijk recept »

Visballetjes met tartaarsaus

800 g wijting0.5 ui2 teentjes knoflook0.5 preiwit400 g vastkokende aardappelen2 eiwitten40 g panko (of broodkruim)4 kl maïszetmeel5 el sesamzadenolijfoliepeperzout8 el mayonaise (voor de tartaarsaus)1 sjalot (tartaarsaus)2 lente-uien (tartaarsaus)150... bekijk recept »

Vis met tartaarsaus en karnemelkpuree

500 g visfilets (bv wijting of pladijs)100 g gemengde sla1 citroen (in partjes)1 kl olijfoliepeperzout100 ml mayonaise (light)100 ml magere yoghurt1 sjalot4 augurken1 el kappertjes1 ei (hardgekookt)1 el gehakt peterselie1 kl dragon (gehakt)800 g aard... bekijk recept »

Bouillabaisse zoals in Marseille

250 g roodbaarsfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeewolffilet (in dobbelsteentjes)250 g wijtingfilet (in dobbelsteentjes)250 g rode poonfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeebarbeel (in dobbelsteentjes)1 langoest (van 500 g (of kreeft))2 uien (fijngehakt)... bekijk recept »

Bouillabaisse met rouille

2 sneetjes wit brood1 kg visfilets (gemengd: kabeljauw, wijting, rode poon, zalmforel, zeepaling...)100 g garnalen (gepeld)2 vleestomaten1 prei2 sjalotten1 blikje tomatenpuree ( 1 el extra voor de rouille)1 glas droge, witte wijn2 l visbouillon7 el o... bekijk recept »

Noordzeevissoep

500 gr wijtingfilet 150 gr gepelde grijze garnalen 200 gr ongepelde garnalen 4 wortelen 1 selderij 4 uien 2 teentjes knoflook 2 gepelde tomaten 5 takjes peterselie 1 takje tijm 1 laurierblad olijfolie saffraandraadjes paprikapoeder peper&... bekijk recept »

Bouillabaisse met rouille

2 uien 2 tenen knoflook 1 grote venkel, of 2 kleine 2 bloemige aardappels 100 g wortels 4 el Bertolli Vloeibaar 1 el tomatenpuree 1 envelopje saffraan 1 stuk sinaasappelschil 2 laurierbladeren 2 takjes tijm 4 tomaten 1.75 l visfond 1 kg v... bekijk recept »

Noordzeetong met champignons en witte-wijnsaus

12 zeetongfilets 12 krielaardappelen 1 kg champignons 5 sjalotjes 5 dl visfumet 1 dl droge witte wijn, bijv. een Sauvignon 2 dl room olijfolie 30 gr hoeveboter peper&zout (pezo)1. Kruid de tongfilets met pezo, rol ze op en prik ze vast. 2. Kook de... bekijk recept »

Visstoofpotje

650 gr wijting 2 preien 2 wortelen 3 takjes witte selder 2 dl room 2 à 3 eetlp bloem 2 à 3 eetlp boter 500 ml visbouillon (1 visbouillonblokje opgelost in water peterselie tijm laurier 1. Snij de prei en wortelen in fijne reepjes. De ... bekijk recept »

Bouillabaisse Op Mijn Wijze

1 kg gemengde hele zeevis zoals rode mulrode poonwijtingzeebaarsdoradezeeduivel (3 soorten minimaal) eventueel extra graten van zeevis 500g. rijpe tomaten 1 ui 2 tenen knoflook bosje peterselie 3 laurierbladeren klein plukje rozemarijn takje tijm env... bekijk recept »

Pagina 12 van 14