Recepten met wijting

135 recepten met wijting

Wijting

Wijting ± 35 cm. Dit visje is niet voor de poes! Wordt veel gebruikt voor lekkerbekjes en tegenwoordig ook voor kibbeling.

Russische Salade

350 gr grote aardappelen250-300 gr gefileerde vis(kabeljauw,schelvis of wijting)zout1 eetl.citroensap100-150 gr garnalen(noordzee)1 komkommer1 krop sla2 tomaten1 kleine ui4 eetl.mayonaise1 1/2 eetl bieslook. Kook de aardappelen (snij ze in blokjes) n... bekijk recept »

Garnalenkoekjes Met Tomaten-PreiSalsa

225 g gekookte garnalen 175 g witte visfilet (kabeljauwwijting of tong) 4 el olijfolie 3 el fijngesneden korianderwat toefjes voor de garnering 1 ei 1 el bloem 1 el sesamolie of zonnebloemolie 1 dl slagroom 1 tl geraspte gemberwortel 1 rode p... bekijk recept »

Provencaalse Vispakjes

4 mooie visfilets(wijtinggrietkabeljauw..)zoutpepergehakte dilleprovencaalse kruidenmengeling4 sjalotten250 g champignons4 vleestomaten1 glas droge witte wijnsap van 1 citroen100 g boter Leg de visfilets op de alu-folie en kruid met peper, zout en pr... bekijk recept »

Vislasagna met broccoli, tuinkruiden en aardappele

300 gr broccolieroosjes600 gr aardappelen300 gr verse tuinkruiden500 gr vaste visfilets (griet, wijting....)200 gr meesterlycke ham2 dl verse room- Pocheer de in plakjes gesneden aardappelen en de broccoliroosjes apart gaar in kokend gezouten water, ... bekijk recept »

visserstaart

4 eieren 1 ui 10 peperkorrels 2 laurierbladeren 700 gr witte vis (kabeljauw zonder vel,tillapia,schelvis,wijting) 4 tlps gehakte peterselie 100 gr boter 60 gr bloem 125 gr gekookte gepelde garnalen pezo1. maak een puree van ongeveer 700 gr aa... bekijk recept »

Visstoofpotje

650 gr wijting 2 preien 2 wortelen 3 takjes witte selder 2 dl room 2 à 3 eetlp bloem 2 à 3 eetlp boter 500 ml visbouillon (1 visbouillonblokje opgelost in water peterselie tijm laurier 1. Snij de prei en wortelen in fijne reepjes. De ... bekijk recept »

Noordzeetong met champignons en witte-wijnsaus

12 zeetongfilets 12 krielaardappelen 1 kg champignons 5 sjalotjes 5 dl visfumet 1 dl droge witte wijn, bijv. een Sauvignon 2 dl room olijfolie 30 gr hoeveboter peper&zout (pezo)1. Kruid de tongfilets met pezo, rol ze op en prik ze vast. 2. Kook de... bekijk recept »

Gesmoorde pladijsfilet met witte wijnsaus

8 pladijsfilets solo, bakken en braden 1 sjalot, fijngesnipperd 25 ml droge witte vermout 150 ml droge witte wijn solo vloeibaar 300 ml visfumet 150 ml room hoeveboter peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 220°.2. Stoof de sjalot aan in een kl... bekijk recept »

Waterzooi van witte vis

1200 g visfilet (witte vis; kabeljauw, zalm, wijting, schol)500 ml visbouillon300 ml droge, witte wijn1 prei2 stengels bleekselder4 wortelen2 el selder (gehakt)4 plakjes citroen2 el peterselie (gehakt)tijmzoutpeperscheut roombloem (voor 'beurre manié... bekijk recept »

Visballetjes met tartaarsaus

800 g wijting0.5 ui2 teentjes knoflook0.5 preiwit400 g vastkokende aardappelen2 eiwitten40 g panko (of broodkruim)4 kl maïszetmeel5 el sesamzadenolijfoliepeperzout8 el mayonaise (voor de tartaarsaus)1 sjalot (tartaarsaus)2 lente-uien (tartaarsaus)150... bekijk recept »

Pagina 10 van 14