Recepten met wijting

135 recepten met wijting

Wijting

Wijting ± 35 cm. Dit visje is niet voor de poes! Wordt veel gebruikt voor lekkerbekjes en tegenwoordig ook voor kibbeling.

Pikante Vissalade

300 g deegwaren (conchiglie of schelpen) 300 g wijting of zeetong een klein inktvisje 200 g scampi's 16 mosselen 1 pikante peper 1 rode paprika 2 teentjes knoflook 1 soeplepel gehakte peterselie 1 dl olijfolie het sap van een citroen zout De vis, het... bekijk recept »

Zomercoupe

4 vleestomaten 2 eetlepel(s) olijfolie 2 kroppen kropsla 300 gm verse doperwten 100 gm lente-uitjes 800 gm filets van witte vis (wijting, sch; elvis, koolvis...) 2 eetlepel(s) bloem 100 gm boter 100 gm reepjes gerookt spek 100 ml tomatencoulis 1 vers... bekijk recept »

Visballetjes met tartaarsaus

800 g wijting0.5 ui2 teentjes knoflook0.5 preiwit400 g vastkokende aardappelen2 eiwitten40 g panko (of broodkruim)4 kl maïszetmeel5 el sesamzadenolijfoliepeperzout8 el mayonaise (voor de tartaarsaus)1 sjalot (tartaarsaus)2 lente-uien (tartaarsaus)150... bekijk recept »

Bouillabaisse zoals in Marseille

250 g roodbaarsfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeewolffilet (in dobbelsteentjes)250 g wijtingfilet (in dobbelsteentjes)250 g rode poonfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeebarbeel (in dobbelsteentjes)1 langoest (van 500 g (of kreeft))2 uien (fijngehakt)... bekijk recept »

Gesmoorde pladijsfilet met witte wijnsaus

8 pladijsfilets solo, bakken en braden 1 sjalot, fijngesnipperd 25 ml droge witte vermout 150 ml droge witte wijn solo vloeibaar 300 ml visfumet 150 ml room hoeveboter peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 220°.2. Stoof de sjalot aan in een kl... bekijk recept »

Noordzeetong met champignons en witte-wijnsaus

12 zeetongfilets 12 krielaardappelen 1 kg champignons 5 sjalotjes 5 dl visfumet 1 dl droge witte wijn, bijv. een Sauvignon 2 dl room olijfolie 30 gr hoeveboter peper&zout (pezo)1. Kruid de tongfilets met pezo, rol ze op en prik ze vast. 2. Kook de... bekijk recept »

visserstaart

4 eieren 1 ui 10 peperkorrels 2 laurierbladeren 700 gr witte vis (kabeljauw zonder vel,tillapia,schelvis,wijting) 4 tlps gehakte peterselie 100 gr boter 60 gr bloem 125 gr gekookte gepelde garnalen pezo1. maak een puree van ongeveer 700 gr aa... bekijk recept »

Bouillabaisse met rouille

2 sneetjes wit brood1 kg visfilets (gemengd: kabeljauw, wijting, rode poon, zalmforel, zeepaling...)100 g garnalen (gepeld)2 vleestomaten1 prei2 sjalotten1 blikje tomatenpuree ( 1 el extra voor de rouille)1 glas droge, witte wijn2 l visbouillon7 el o... bekijk recept »

Noordzeevissoep

500 gr wijtingfilet 150 gr gepelde grijze garnalen 200 gr ongepelde garnalen 4 wortelen 1 selderij 4 uien 2 teentjes knoflook 2 gepelde tomaten 5 takjes peterselie 1 takje tijm 1 laurierblad olijfolie saffraandraadjes paprikapoeder peper&... bekijk recept »

Bouillabaisse met rouille

2 uien 2 tenen knoflook 1 grote venkel, of 2 kleine 2 bloemige aardappels 100 g wortels 4 el Bertolli Vloeibaar 1 el tomatenpuree 1 envelopje saffraan 1 stuk sinaasappelschil 2 laurierbladeren 2 takjes tijm 4 tomaten 1.75 l visfond 1 kg v... bekijk recept »

Pagina 11 van 14