135 recepten met wijting
4 stukken ciabatta8 wijtingfilets1 bosje waterkers150 g bloem2 eierenpaneermeel1 citroenfrituurolie3 eieren (hardgekookt, voor de saus)1 eidooier (voor de saus)2 el dijonmosterd (voor de saus)1 el witte wijnazijn (voor de saus)400 ml slaolie (voor de... bekijk recept »
600 g visfilet (kabeljauw, wijting, pladijs,...)2 wortelen2 eieren1 eidooier100 g paneermeel2 el gehakt bieslookpeperzout1. 2. Verwijder zorgvuldig vel en graten van de visfilets, snij ze in stukjes. 3. 4. Schraap de wortelen, snij... bekijk recept »
300gr:panklare wijtingschelvis of kabeljauw1/2 grofgehakte uienkele takjes peterselie of selderiezout2 teentjes knoflook uit de knijper1dl:maisolie of zonnebloemolie5 eetlepels kookroom of koffiemelkaromapeper uit de molen5 eieren30gr:boter Controlee... bekijk recept »
300 g deegwaren (conchiglie of schelpen) 300 g wijting of zeetong een klein inktvisje 200 g scampi's 16 mosselen 1 pikante peper 1 rode paprika 2 teentjes knoflook 1 soeplepel gehakte peterselie 1 dl olijfolie het sap van een citroen zout De vis, het... bekijk recept »
4 eetlepels olijfolie 2 grotein dunne plakken gesneden uien 1 teentje knoflook uit de knijper 10-20 ontpitte groene olijven 1 eetlepel kappertjes 400 g gepelde tomaten 400 g kabeljauwwijting of makreel (of zalm!) in moten peperzoutaroma 600-700 g in ... bekijk recept »
4 vleestomaten 2 eetlepel(s) olijfolie 2 kroppen kropsla 300 gm verse doperwten 100 gm lente-uitjes 800 gm filets van witte vis (wijting, sch; elvis, koolvis...) 2 eetlepel(s) bloem 100 gm boter 100 gm reepjes gerookt spek 100 ml tomatencoulis 1 vers... bekijk recept »
350 g visfilet (bijv. wijting, koolvis of; roodbaars) 800 g bahmigroentenpakket conimex ketjap manis 0,5 zak (250 g) conimex mie (nestjes) conimex sambal oelek conimex wok olie Bereiding Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap... bekijk recept »
1 kg in moten versneden vis (roodbaarswijtingzeewolf.) 1 l fumet getrokken van vis afval 1,5 soeplepel olijfolie 2 gepelde en geplette teentjes knoflook 1 in ringen gesneden ui 250 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen 125 gr vlees van toma... bekijk recept »
600 g gemengde visfilets zoals zeewolf, roodbaars, tilapia, rode mul, zeeduivel, wijting, koolvis 2 teentjes knoflook geperst 1 eetlepel tijm fijngehakt 3 eetlepels olijfolie 1 ui in ringen 1 stengel bleekselderij in boogjes 1 wortel in plakjes 1 ven... bekijk recept »
voor 2 personen: 2 grietmoten (ca. 200 g stuk), (kan ook met wijting, schelvis, kabeljauw...) 2 wortelen, in schijfjes gesneden 2 stronkjes witloof 1/2 venkel, in reepjes gesneden 1 tomaat, ontpit en in plakjes gesneden zout en versgemalen peper Noil... bekijk recept »