Recepten met tarbot

107 recepten met tarbot

Tarbot

Tarbot 'King Of The See', 'Tournedos van de Zee', 'De Keizer onder Vissen'. Dit zijn zomaar een paar benamingen voor deze prachtige (plat)vis. Hij kan wel 90 cm groot worden en past zijn kleur aan de zeebodem aan. In het najaar en de winter op z'n lekkerst. Alle bereidingsmanieren.

Tarbot in champagnesaus

4 tarbotfilets100 g parmezaan (geraspte)2 courgettes (kleine)1 preiwit2 wortelen1 raap3 sjalotten50 g paneermeel0.5 fles champagne3 dl room210 g boteruit de molen peperzout1. Verwarm de oven voor op 200ºC. 2. Schil de raap en de wortelen. S... bekijk recept »

Tarbot met champagnemousseline

800 g tarbotfilet (in 4 gelijke stukken)1 bundel groene asperges (mini)2 sjalotten (fijn gesnipperd)3 eidooiers1 el citroensap10 cl visfond10 cl champagne, brut5 cl droge, witte wijn20 cl roomolie250 g geklaarde botercayennepeperpeperzout1. Snij de v... bekijk recept »

Tarbot dugléré

4 tarbotfiletsboterpeperzout2 sjalotten (voor de saus)citroensap (voor de saus, sap van 1 citroen)2 el gehakt peterselie (voor de saus)150 ml room (voor de saus)20 ml Noilly Prat (voor de saus)200 ml witte wijn (voor de saus)300 g garnalen (voor de g... bekijk recept »

Tarbot met sabayon van witbier

4 stukken tarbot (150 g per stuk )100 g grijze garnaal (gepeld)1 sjalot1 prei2 wortelen200 g champignonscitroensap2 eieren2 eidooiers200 ml witbier50 g gesmolten boterolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de sjalot. Stoof ze glazig in een pan met olie ... bekijk recept »

Tarbot met gewokte groenten

4 tarbotfilets2 courgettes2 rode paprika's1 gele paprika1 citroenolijfoliepeperzoutzwarte peperkorrels (gebroken)1. Spoel de courgettes en snij ze in blokjes. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij ze eveneens in blokjes. 2. Verhi... bekijk recept »

Tarbot met citroensaus

4 tarbotfilets0.5 blikje ansjovis130 g boter2 citroenen200 ml visfondpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de ansjovis uitlekken. Pers een halve citroen en snij de rest in plakjes. Beboter een ovenschaal. 2. Kruid de visfilets met peper... bekijk recept »

Tarbot met crème van bloemkool

500 g tarbotfilet1 bloemkool400 g boschampignons4 el panko (of japans broodkruim)melk400 ml visbouillon200 ml room ( wat extra)50 g boter (in blokjes)nootmuskaatpeperzoutboter (om te bakken)1. Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes ... bekijk recept »

Tarbot met citroendressing en rozijntjes

4 tarbotfilets (elk 150 à 200 g)1 stengel citroengras1 kl citroentijmrucola250 g wilde rijstolijfoliepeperzout2 onbehandelde citroenen (schil van)25 g suiker2 kl citroensap0.5 kl korianderpoeder0.5 kl komijnpoeder2 el rozijnen4 el amandelen (grof geh... bekijk recept »

Tarbot met gegrilde groenten

4 stukken tarbotfilet (van 150 g)1 gele paprika1 rode paprika1 aubergine200 g rucola1 kl rozemarijn (gehakt)zonnebloemolie2 el citroensap4 el olijfoliepeperzout1. Maak de groenten schoon. Snij de aubergine in plakjes, bestrooi ze met zout en laat 30 ... bekijk recept »

Tarbot met zalm en asperges in blanke botersaus

600 g tarbotfilet300 g zalmfilet (in grove stukken)2 eiwitten0.5 dl room1 el verse bieslook (fijngehakt)12 groene asperges50 g peulen250 g bakboter6 g roomboter1 dl droge, witte wijn0.5 cl witte wijnazijnpeperzout2 takjes dille2 sjalotten (gesnipperd... bekijk recept »

Pagina 5 van 11