Recepten met tarbot

107 recepten met tarbot

Tarbot

Tarbot 'King Of The See', 'Tournedos van de Zee', 'De Keizer onder Vissen'. Dit zijn zomaar een paar benamingen voor deze prachtige (plat)vis. Hij kan wel 90 cm groot worden en past zijn kleur aan de zeebodem aan. In het najaar en de winter op z'n lekkerst. Alle bereidingsmanieren.

Gegrilleerde tarbot met mosterdmayonaise

4 stukken tarbotfilet (à 150 gram) 1 citroen 1 eetlepel slaolie mosterd 6 eetlepels Yogonaise 1 eetlepel fijngeknipte bieslookVerwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de citroen in partjes. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze... bekijk recept »

Tarbot en papillotte met mosterd-citroenboter

4 tarbotfilets à 150 gram versgemalen peper zout 2 vleestomaten 1 winterwortel 1 stengel bleekselderij 1 prei 2 eetlepels gehakte dille (vers of diepvries) 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels witte wijn of visfond bakpapier of aluminiumfolie mosterd-ci... bekijk recept »

Gegratineerde Tarbot

750 gram schoongemaakte tarbot witte wijn 3 dl blanke roux 3/3 liter visbouillon 100 gram pittige kaas peper nootmuskaat. Pocheer de tarbot in de visbouillon met wat witte wijn. Leg de gare vis in een vuurvaste schaal. Maak de roux met een deel... bekijk recept »

Tarbot Calvados

4 moten tarbot3 appels1 glas appelcider1 theel.viskruiden1 glas calvadoscitroensapzout Leg de tarbot in de romertopf, bedek de vis met de appelschijven, bestrooi dit met de viskruiden en giet er voorzichtig de appelcider en de calvados overheen. Slui... bekijk recept »

Tarbot Met Pruimensaus

1 grote tarbotschoongemaakt maar met vel en aan de graat1 blikje Blue Dragon Plum Sauce (AH)zoutpeperolijfolieteentje knoflook. Hier wil ik dan kwijt dat dit een vereenvoudigde versie is van de Turbot met Mangosaus van Restaurant Excelsior (Hotel de ... bekijk recept »

Gegrilde Tarbot Culinair

500 gr tarbotfilet -100 gr boter -0.2 ltr olijfolie -0.4 ltr gevogeltefond -2 bosjes radijzen -1 bosje basilicumversefijngehakte -zalmkaviaar -2 zakjes tijm -zout -peper Voorbereiding De tarbotfilet ongeveer 20 minuten in de olijfolietijmpeper en zou... bekijk recept »

Mediterrane Tarbot Uit De Oven

2 tarbotten van ongeveer 500 gram flink glas witte droge wijn olijfolie extra vergine 2 tomaten in kwarten 1 schoongeboende citroen in kwarten 2 flinke takken rozemarijn 2 verse laurierbladen 1 kleine ui in dunne ringen 2 geroosterde paprika's uit ee... bekijk recept »

Tarbot A La Creme

Voor de court-bouillon: visgraten en koppen2 wortelen in plakjes 2 gesnipperde sjalotten1 ui in vieren, 1 teentje knoflookwat gekeusde peperkorrelsstukje wit van prei1 venkeltakjewat selderie en peterseliezout en peper. ==============================... bekijk recept »

Dambord Van Zeebaars En Tarbot Met Tomatensaus

1 zebaarsfilet van 350 gr 1 tarbotfilet van 350 gr 8 langoestinestaarten 100 gr fijne sperziebonen 1 rode paprika enkele blaadjes basillicum enkele toefjes peterselie peper en zout voor de saus: 100 gr groene selderij 1 wortel 1 ui 2el olijfolie 1/2 ... bekijk recept »

Oudjaarrecept Belegsel Van Tarbot Voor Koninginne Pasteitjen

Bichamelle saus tarbot Bereidingswijze Snijd de afgediende(restjes)tarbot in kleine stukjes en doe deze in eene Bichamelle.Beleg hiermede kleine pasteien. Snijd de afgediende(restjes)tarbot in kleine stukjes en doe deze in eene Bichamelle.Beleg hier... bekijk recept »

Pagina 3 van 11