Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Asperges met gebakken schol en peterseliesaus

500 gram asperges, geschild400 gram krieltjes, met of zonder schil2 scholfilets, drooggedept2 eetlepels boter2 eetlepels arachideolievoor de saus:2 eetlepels gehakte (platte) peterselie50 milliliter bouillon50 milliliter droge witte wijn1 eetlepel wi... bekijk recept »

Schol met paprika tricolore

4 panklare tongen (of tongscharren, wijtingen, pladijzen...)1 rode paprika1 gele paprika1 groene paprika4 lente-uien200 g doperwten (gedopt verse, of diepgevroren)20 cl lichte roomolijfolieboter1 takje tijm1 blaadje laurieruit de molen peperfijn zeez... bekijk recept »

Krokant gebakken schol met bieslookdressing

4 panklare schollen 4 eetlepels bloem 2 eetlepels slaolie 25 gram boter 1 eetlepel citroensap + 4 partjes voor de garnering 1 eetlepel fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries van Darégal) zoutSpoel de schollen af onder de koude kraan en dep ze dro... bekijk recept »

Gebakken schol met tropisch fruitsalsa

6 scholfilets (ongeveer 500 g) sap van een halve sinaasappel 1 bakje tropisch fruit (250 g) 1 bosuitje, in dunne ringetjes 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt 50 g bloem 3-4 eetlepels olieSnijd de scholfilets in de lengte door en wrijf ze in met z... bekijk recept »

Gestoofde schol met witte wijnsaus

2 dikke schollen schoongemaakt zout 1 eetlepel citroensap 1 ? deciliter droge witte wijn 1 ui, in ringen gesneden 4 peterseliestelen 6 peperkorrels, gekneusd ? laurierblad 2 eierdooiers 4 eetlepels (koffie)room 1 eetlepel fijngesneden bieslook- Spoel... bekijk recept »

Gebakken schol met tomaatjes en basilicumsaus

Voor 2 personen: 2 hele schollen 1 eetlepel citroensap zout, versgemalen peper 4 eetlepels bloem 5 eetlepels olijfolie 250 g kerstomaatjes aan een tros 15 g verse basilicum 1 teen knoflook 75 g (Griekse) yoghurt 3 eetlepels (halfvette) mayonaiseWrijf... bekijk recept »

gebakken schol met critroen

1 schol per persoon, snuifje zout, 5 eetlepels olijfolie, boter of margarine mag ook, wat melk, bloem (aardappelbloem bv) enkele schijfjes citroen om te garnerenMeestal zijn de vissen panklaar gemaakt door de visboer, let er op dat het buikvlies (do... bekijk recept »

Ovenschotel met schol, courgette en rösti

400 g scholfilet 2 tl viskruiden met zout 500 g courgette 1 tl Italiaanse keukenkruiden zout peper 400 g rösti 1 dl koffieroom of slankroomOven voorverwarmen op 225° C. Vis inwrijven met viskruiden. Courgette in plakjes snijden. Bestrooien met Italia... bekijk recept »

Schol in pikante tomatensaus

4 hele scholfilets90 gram roomkaas1/2 theelepel oreganosnufje cayennepeperschijfje limoendille[color=blue:72efd70a29]**Voor de tomatensaus:[/color:72efd70a29]1 eetlepel olie1 kleine ui1 stengel selder1 Spaanse peper1/4 theelepel gemalen komijn1/4 the... bekijk recept »

Geroosterde schol op de barbecue

Voor 2 personen: 2 panklare schollen 2 tenen knoflook 1 eetlepel chilipoeder 2 eetlepels fijngehakte Provençaalse kruiden 2-3 eetlepels olijfolie zout, peperPers de tenen knoflook boven een kommetje uit en roer het chilipoeder, de fijngehakte kruiden... bekijk recept »

Pagina 6 van 18