172 recepten met schol
500 gram asperges, geschild400 gram krieltjes, met of zonder schil2 scholfilets, drooggedept2 eetlepels boter2 eetlepels arachideolievoor de saus:2 eetlepels gehakte (platte) peterselie50 milliliter bouillon50 milliliter droge witte wijn1 eetlepel wi... bekijk recept »
4 panklare tongen (of tongscharren, wijtingen, pladijzen...)1 rode paprika1 gele paprika1 groene paprika4 lente-uien200 g doperwten (gedopt verse, of diepgevroren)20 cl lichte roomolijfolieboter1 takje tijm1 blaadje laurieruit de molen peperfijn zeez... bekijk recept »
4 panklare schollen 4 eetlepels bloem 2 eetlepels slaolie 25 gram boter 1 eetlepel citroensap + 4 partjes voor de garnering 1 eetlepel fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries van Darégal) zoutSpoel de schollen af onder de koude kraan en dep ze dro... bekijk recept »
6 scholfilets (ongeveer 500 g) sap van een halve sinaasappel 1 bakje tropisch fruit (250 g) 1 bosuitje, in dunne ringetjes 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt 50 g bloem 3-4 eetlepels olieSnijd de scholfilets in de lengte door en wrijf ze in met z... bekijk recept »
2 dikke schollen schoongemaakt zout 1 eetlepel citroensap 1 ? deciliter droge witte wijn 1 ui, in ringen gesneden 4 peterseliestelen 6 peperkorrels, gekneusd ? laurierblad 2 eierdooiers 4 eetlepels (koffie)room 1 eetlepel fijngesneden bieslook- Spoel... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 hele schollen 1 eetlepel citroensap zout, versgemalen peper 4 eetlepels bloem 5 eetlepels olijfolie 250 g kerstomaatjes aan een tros 15 g verse basilicum 1 teen knoflook 75 g (Griekse) yoghurt 3 eetlepels (halfvette) mayonaiseWrijf... bekijk recept »
1 schol per persoon, snuifje zout, 5 eetlepels olijfolie, boter of margarine mag ook, wat melk, bloem (aardappelbloem bv) enkele schijfjes citroen om te garnerenMeestal zijn de vissen panklaar gemaakt door de visboer, let er op dat het buikvlies (do... bekijk recept »
400 g scholfilet 2 tl viskruiden met zout 500 g courgette 1 tl Italiaanse keukenkruiden zout peper 400 g rösti 1 dl koffieroom of slankroomOven voorverwarmen op 225° C. Vis inwrijven met viskruiden. Courgette in plakjes snijden. Bestrooien met Italia... bekijk recept »
4 hele scholfilets90 gram roomkaas1/2 theelepel oreganosnufje cayennepeperschijfje limoendille[color=blue:72efd70a29]**Voor de tomatensaus:[/color:72efd70a29]1 eetlepel olie1 kleine ui1 stengel selder1 Spaanse peper1/4 theelepel gemalen komijn1/4 the... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 panklare schollen 2 tenen knoflook 1 eetlepel chilipoeder 2 eetlepels fijngehakte Provençaalse kruiden 2-3 eetlepels olijfolie zout, peperPers de tenen knoflook boven een kommetje uit en roer het chilipoeder, de fijngehakte kruiden... bekijk recept »