254 recepten met schelvis
4 schelvisfilets600 g bloemig kokende aardappelen400 g savooikool2 lente-uien2 el bieslook (gesnipperd)4 eieren1 blaadje laurier100 ml melk150 ml droge, witte wijn3 el witte wijnazijnboternootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. S... bekijk recept »
400 g gerookte schelvis (in plakjes)100 g quinoa2 citroenen1 gekonfijte citroen1 lente-ui (in ringen)olijfoliepeperzout1. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Maak los met een vork, kruid met peper en zout en laat afkoelen. 2. Snij... bekijk recept »
4 schelvisfilets (van 150 g elk)2 tomaten (grote)1 courgette300 g roomkaas (natuur)6 el paneermeel4 takjes basilicum (de blaadjes)2 kl verse tijm (blaadjes)2 limoenenolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de vis met peper en zo... bekijk recept »
800 g schelvisfilet1 citroen (sap)50 g tarwebloem1 dl halfvolle melk1 eipeperzout1. Dep de visfilets goed droog en kruid naar smaak met peper en zout. 2. Pers de citroen. 3. Roer een vrij vloeibaar deeg met het losgeklopt ei, de bloem, de melk en het... bekijk recept »
1 kg schelvisfilet1 stengel bleekselder (fijngesneden)1 preiwit (fijngesneden)1 wortel (fijngesneden)3 sjalotten2 dl droge, witte wijn2 dl visfond3 dl room2 el citroensap2 cl extra vierge olijfolie1 el bieslookpeperzout1. Snij de groenten fijn. 2. Ha... bekijk recept »
4 moten schelvishaasje3 dl visbouillon3 dl droge, witte wijn3 dl room3 sjalotten (fijngesnipperd)3 el graanmosterd2 eidooiers (kleine)sneetje citroen4 takjes dillewitte peperzout1. Stoom de schelvis 10 minuten. Breng de visbouillon en de witte wijn a... bekijk recept »
600 g schelvisfilets500 g spinazie1 ui (fijngesnipperd)2 dl room250 g kaas (gemalen)klontje boterwitte peperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een ovenschaal in met boter. Spoel de spinazie. 2. Snij de schelvis in grote stukken. Breng ze ... bekijk recept »
4 schelvisfilets (elk van 150 g, met vel)4 stronkjes witloof80 g bamboescheuten (uit blik)4 lente-uien1 citroenboterbloem1 kl mosterdzaad1 kl paprikapoeder2 el Provençaalse kruidenpeperzout1. Wrijf de vis aan de velkant goed in met peper, zout, Prove... bekijk recept »
1 bakje champignons 1/2 ui 1 eetlepel gedroogde peterselie zout en peper ? 450 gram diepvries schelvis (of kabeljauw of koolvis) 1 citroen 1 blikje geconcentreerde champignonsoep. In de ingevette overschaal de in plakjes gesneden champignons en gesni... bekijk recept »
1 kg schelvis (of een andere vissoort die hier op lijkt zoals b.v. kabeljauwleng etc.)4 grote (vastkokende) aardappelen, 1 bosje peterselie3 middelgrote uien, 6 eierenpaneermeel (zo fijn mogelijk),nootmuskaatpeperzout/zeezoutolie (arachideolie of zon... bekijk recept »