Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Klassieke mosselen

2 kg mosselen 2 sjalotten 50 g boter 30 g peterselie 1 takje tijm 1 laurierblaadje 20 ml droge witte wijn 1 el wittewijnazijn1. Mosselen onder stromend water wassen. Openstaande mosselen op rand van aanrecht tikken, als ze niet sluiten,... bekijk recept »

Mosselen met look, tomaten en dille

1 bosje dille 10 cl droge witte wijn 1 snuifje fijne kristalsuiker fleur de sel, zwarte peper van de molen 4 teentjes knoflook 2 kg mosselen (jumbo’s) 2 eetlepels olijfolie 4 verse, goed rijpe tomaten1. Pel de teentjes knoflook en blancheer ze 5 min.... bekijk recept »

Mosselen in het groen

1 zak panklare mosselen (2 kilo) 2 teentjes knoflook (gepeld) 50 g kruidenboter 1 zak panklare prei (300 g) 1/2 flesje witbier (a 300 ml) 1 stokbrood ((bruin), in plakjes)1. Mosselen onder stromend water afspoelen, ... bekijk recept »

Mosselpotje met verse kruiden

1 bak verse mosselen (2 kg) 1 ui 1 teentje knoflook 1 zakje verse bieslook (25 g) 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 zakje verse kervel (15 g) 1 eetlepel boter 1 visbouillontablet 2½ dl droge witte wijn 1 bek... bekijk recept »

Noordzeekabeljauw met mosselen

2 sjalotjes 1 ui 2 teentjes knoflook 1 prei 4 takjes selderij 4 takjes peterselie 2 tomaten 1 kilo mosselen 3 eetlepels olijfolie 4 kabeljauwhaasjes (` ca. 150 g) zout en versgemalen peper 20 g boter 5 peperkorrels 2 dl... bekijk recept »

Spaanse mosselpan

4 eetlepels olijfolie 2 uien (in halve ringen) 100 g chorizo (in blokjes) 1 eetlepel milde paprikapoeder 1 blik tomatenblokjes ((400 g), uitgelekt) 2 kg panklare mosselen 1 dikke plak ham ((100 g), in blokjes) 2 eetl... bekijk recept »

Zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma

1 el olijfolie 75 g coppa di Parma (in stukjes) 2 teentjes knoflook (geperst) 150 g prei (in dunne ringen) 1 kg verse panklare mosselen 100 ml witte vermout 200 ml geslagen room (23% vet) 300 g zwarte tagliatelle&nbs... bekijk recept »

Mosselpannetje met knoflooksaus en rauwkost

2 kg panklare mosselen 125 ml crème fraîche 3 bosuitjes (in ringetjes) 1 voorgebakken boulogne stokbrood 3 eetlepels mayonaise 1 teentje knoflook (geperst) 1 bakje wortels (150 g)1. Oven voorverwarmen op 225 °C. Mosselen wa... bekijk recept »

Italiaanse mosselen

4 kg mosselen (bak à 2 kg) 400 g tomatenblokjes (blik) 100 ml rode wijn 2 tenen knoflook 3 el olijfolie 400 g Italiaanse roerbakmix (zak) 15 g verse basilicum (zakje) 1 bruin stokbrood1. Spoel de mosselen onder koud ... bekijk recept »

Mosselen met spekjes en Italiaanse kruiden

2 kg mosselen 250 g cherrytomaten 125 g magere spekreepjes 2 tenen knoflook (fijngehakt) 3 eetlepels Italiaanse kruidenmix (fijngehakt (vers of diepvries)) 100 ml droge witte wijn1. Was de mosselen grondig. Gooi kapotte exemplaren... bekijk recept »

Pagina 5 van 100